Adnan Ćatić se nakon trijumfa u Njemačkoj ogrnuo ljiljanima i izjavom digao na noge navijače: “Ovo nije Stuttgart ni Ludwigsburg, ovo je Bosna i Hercegovina”

Bosanskohercegovački bokser je slavio još jednu pobjedu, ukupno 44. u karijeri, a ova je bila zaista spektakularna. Bosanskohercegovački bokser Adnan Ćatić večeras je u Ludwigsburgu nokautom u devetoj rundi savladao Sukrua Altaya, pokazavši da je i u samoj završnici karijere i dalje sposoban za vrhunski boks.

Ovo je bio trijumfalan revanš za Ćatića.

Ćatić je slavio tehničkim nokautom u devetoj rundi kada je sudija prekinuo meč.

Bio je to revanš između ove dvojice boraca pošto je Ćatić u februaru ove godine sudijskom odlukom savladao Altayja, koji je bio nezadovoljan takvim ishodom.

Sada je Sturm definitivno dokazao da je bolji borac od Turčina i ovim je spuštena zavjesa na njihovo rivalstvo.

Agilnije je u meč ušao Turčin i odmah je zadao nekoliko dobrih udaraca, ali Ćatić se brzo “probudio” i uspostavio kontrolu u ringu te je u finišu prve runde s nekoliko dobrih direkta pogodio Altaya.

I u drugoj rundi obojica su nastavila ulaziti u otvorene razmjene.

Gledali smo pravi “rat” i zaista je bilo teško procijeniti ko je bio bolji u druge tri minute – javio je Klix.ba.

Rat ovog dvojca nastavio se i u trećoj rundi. Obojica su zadavala mnogo udaraca, nekolicina ih je i pronalazila mete, a tako je nastavljena potpuno ravnopravna borba.

U četvrtoj su rundi oba borca malo podigla ručnu i tempo je opao, što je bilo i za očekivati nakon nevjerovatnog rata u prvih devet minuta borbe.

Turčin u petu rundu ulazi jako agresivno i baca veliki broj udaraca, ali nakon toga iscrpljen potpuno spušta gard i to Ćatić koristi pa slijedi serija dobrih udaraca bh. boksera s adresom u Njemačkoj.

Šestu i sedmu rundu je zasigurno dobio Ćatić, koji je iskoristio očit pad Turčina u ovom periodu borbe te je zadao ogroman broj čistih udaraca.

Nastavio je Ćatić dominaciju i u osmoj rundi, da bi potom u devetoj konačno i završio posao pošto je sudija prekinuo borbu kod jednog nokdauna u kojem se našao Altay.

Inače, meč je prenosila Face televizija.

Ćatić je kroz cijeli meč imao nevjerovatnu podršku publike a nakon što je borba završena, ogrnuo je zastavu sa ljiljanima i publici poručio:

“Ovo nije ni Stuttgart ni Ludwigsburg, ovo je Bosna i Hercegovina”, što je izazvalo velike ovacije i delirij među brojnim Ćatićevim navijačima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.