Adnan Ćatić uprkos što ima 44 godine na meču u Stuttgartu pokazao koliko je dominantan: Pobijedio je Šukru Altaya iz Turske!

Bokser Adnan Ćatić (44) alias Felix Sturm pobijedio je večeras u Stuttgartu u Porsche Areni turskog boksera Šukru Altaya (38) jednoglasnom sudijskom odlukom.

Ćatić se posljednji put borio u martu 2022. godine, kada je izgubio IBO Intercontinental borbu za titulu u supersrednjoj kategoriji od Mađara Istvana Szilija, a večerašnja broba bila je u poluteškoj kategoriji do 80 kilograma.

Bio je to dosta izjednačen meč, ali u 7. rundi Altay je zadao nekoliko strahovitih udarca Ćatiću koji je jedva ostao na nogama, ali je ipak izdržao sve nalete.

Prva runda protekla je u početnom odmjeravanju snaga i nekoliko udaraca Adnana Ćatića je prošlo. “Udri ga, Ado”, odjekivalo je krajem prve runde s tribina Porsche arene.

Lijevi direkt je nekoliko puta prošao u drugoj rundi, te je Ćatić zahvaljujući svom iskustvu već stekao prednost u odnosu na turskog boksera.

Treća runda nije donijela ništa spektakularno. Prošlo je nekoliko udaraca s obje strane, no ništa što bi promijenilo tok meča. Slična je bila i četvrta, te je dojam da je Ćatić postepeno povećavao prednost – javlja Sportsport.ba.

Spustio je Adnan malo gard u petoj rundi, no ništa turski bokser nije uspio napraviti. Šesta runda donijela je nekoliko dobrih udaraca Ćatića, no daleko od nokauta.

U sedmoj je Ćatić je konačno uputio i sjajan desni kroše, no turski bokser je po prvu put u sedam rundi probio Adnanov gard i zadao mu nekoliko snažnih udaraca.

Vratio se Ćatić u osmoj rundi i uputio nekoliko čistih udaraca. Nisu ni deveta ni deseta runda donijele nokaut, no naš bokser je pobijedio na bodove, odlukom sudija bilo je 3:0 za Adnana.

Altay je bio prva stepenica ka povratku na svjetski vrh, te se Ćatić nada kako će uskoro dobiti borbu i za sami vrh, a potom i za titulu.

Ovom pobjedom Adnan je sada na skoru 43 pobjede, 6 poraza i tri neriješene borbe.

Bravo Adnane!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.