Pogledajte fenomenalnu brobu iz Njemačke i spektakularan nokaut Ćatića za pobjedu protiv Altaya

Bosanskohercegovački bokser i peterostruki prvak svijeta Adnan Ćatić alias Felix Sturm (44) je u njemačkom Ludwigsburgu ponovo ukrstio rukavice s Turčinom Šukruom Altayjem, a vidjeli smo fenomenalan obračun u kojem je slavio Ćatić. Ćatić je slavio tehničkim nokautom u devetoj rundi kada je sudija prekinuo meč.

Bio je to revanš između ove dvojice boraca pošto je Ćatić u februaru ove godine sudijskom odlukom savladao Altayja, koji je bio nezadovoljan takvim ishodom.

Sada je Sturm definitivno dokazao da je bolji borac od Turčina i ovim je spuštena zavjesa na njihovo rivalstvo.

Agilnije je u meč ušao Turčin i odmah je zadao nekoliko dobrih udaraca, ali Ćatić se brzo “probudio” i uspostavio kontrolu u ringu te je u finišu prve runde s nekoliko dobrih direkta pogodio Altaya.

I u drugoj rundi obojica su nastavila ulaziti u otvorene razmjene.

Gledali smo “pravi rat” i zaista je bilo teško procijeniti ko je bio bolji u druge tri minute – prenosi Klix.

“Rat” ovog dvojca nastavio se i u trećoj rundi. Obojica su zadavala mnogo udaraca, nekolicina ih je i pronalazila mete, a tako je nastavljena potpuno ravnopravna borba.

U četvrtoj su rundi oba borca malo podigla ručnu i tempo je opao, što je bilo i za očekivati nakon nevjerovatnog rata u prvih devet minuta borbe.

Turčin u petu rundu ulazi jako agresivno i baca veliki broj udaraca, ali nakon toga iscrpljen potpuno spušta gard i to Ćatić koristi pa slijedi serija dobrih udaraca bh. boksera s adresom u Njemačkoj.

Šestu i sedmu rundu je zasigurno dobio Ćatić, koji je iskoristio očit pad Turčina u ovom periodu borbe te je zadao ogroman broj čistih udaraca.

Nastavio je Ćatić dominaciju i u osmoj rundi, da bi potom u devetoj konačno i završio posao pošto je sudija prekinuo borbu kod jednog nokdauna u kojem se našao Altay.

Upravo je Altay tražio revanš nakon njihove prve borbe, a tehničkim nokautom od sinoć Sturm je definitivno dokazao da je bolji borac od Turčina i ovim je spuštena zavjesa na njihovo rivalstvo.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.