Adnan Ćatić alias Felix Sturm se vraća u ring, direktan prenos na FACE TV!

Adnan Ćatić alias Felix Sturm, intenzivno se sprema za meč koji je zakazan sa Istvanom Szilijem, mađarskim bokserom, za 26. mart 2022. godine u Dortmundu,a direktan prenos možete gledati na FACE-u 26.marta,

Petostruki svjetski šampion sada je potvrdio da je IBO njegova nova promotorska kuća i da su oni organizator ovog meča.

U ringu će protiv sebe imati iskusnog tridesetosmogodišnjeg boksera srednje kategorije, a u karijeri je imao 29 borbi na kojima je ostvario 25 pobjeda. Szili već ima IBO interkontinentalni pojas.

– Direktno na Face-u: Naš Adnan Ćatić vraća se u ring i nosit će šorc u bojama Ukrajine!

“Ako prestaneš vjerovati u sebe, prestaješ živjeti. Nikada nemojte odustati od svojih želja i snova, ma koliko se situacija činila teškom ili bezizlaznom. Dana 26. marta boksam u udruzi IBO u Dortmundu protiv Istvana Szilija za pravo da izazovem aktuelnog svjetskog prvaka”, poručio je nedavno Ćatić.

Također, peterostruki svjetski prvak Felix Sturm nosit će šorc u ovom dvoboju u bojama Ukrajine sa natpisom: “Sloboda za Ukrajinu”. Poduzetnik koji proizvodi ove šorceve distribuira ih ljubiteljima boksa diljem svijeta u velčikim količinama. Dio neto prihoda namijenjen je humanitarnoj pomoći u ratnoj zoni Ukrajini. Sam Ćatić također moli svoje obožavatelje da doniraju novac jer je cilj pomoć ugroženim područjima države koja je trenutno u ratu.

Inače, Ćatić je pet puta bio bokserski svjetski prvak u srednjoj kategoriji u verzijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA asocijaciji.

U jubilarnoj 50. borbi u profesionalnoj karijeri u junu 2020. godine, jednoglasnom sudijskom odlukom savladao je Kosovara Musu Avdimetaja (24) alias James Kraft i zabilježio je 42. pobjedu u karijeri u kojoj je ostvario i 5 poraza i 3 remija.

Sportista koji je izuzetno popularan u BiH ponovo želi da dokaže da je najbolji u svojoj kategoriji.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.