Bokser Iron Puki odgovorio na kritike bh. kolega nakon odbrane evropske titule: Moja karijera je čista kao suza, želim revanš sa Prašovićem

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, započeo je pregovore s crnogorskim borcem Dilanom Prašovićem za revanš borbu u Sarajevu, a oglasio se i o kritikama bh. kolega nakon pobjede kojom je odbranio titulu prvaka Evrope.

Borba popularnog Pukija protiv višestrukog prvaka Francuske Sirila Makiadija privukla je pažnju brojnih bh. boksera koji su na društvenim mrežama kritikovali način na koji je Puhalo pobijedio.

Kako je rekao, njegova karijera je čista “kao suza” i nikada ništa nije uradio na nedozvoljen način.

“Moja karijera je čista kao suza i nikada u životu niti jednu marku nisam zaradio na nedozvoljen način, a to svi dobro znaju.
Za sve u životu sam se morao potruditi i sve, bukvalno, od nule napraviti.

Moj skor je 23:1, imam 22 pobjede od kojih su 21 bile nokautom, boksujem za elitnu WBA diviziju i u njoj sam dvostruki prvak Evrope.

Trenutno sam 7. izazivač za svjetskog prvaka, a jedini poraz u karijeri sam doživio protiv Dilana Prašovića i to želim ispraviti”, kaže Puki u saopćenju pa dodaje:

“Započeli smo pregovore i nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti revanš borbu u Sarajevu.

To će biti mega događaj.

Činjenica da su obojica boksera u samom vrhu na relevantnim ranking listama garantuje spektakl u glavnom gradu BiH.

Za kraj, što se tiče kolega koji me prozivaju posljednjih dana, mogu samo reći da su imali priliku napraviti slične rezultate u svojim karijerama. Međutim, to im nije polazilo za rukom.”

Podsjetimo, Puki je titulu osvojio prošle godine u oktobru protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka Romana Golovaščhenka iz Ukrajine tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.