Aperkat za vječnost: Fury pred skoro 100.000 gledatelja nokautirao Whytea i odbranio titulu prvaka svijeta

Britanac Tyson Fury  odbranio je titulu teškaškog prvaka svijeta.

On je nokautirao na Wembleyju sunarodnjaka Dilliana Whytea.

Spektakularna borba je održana na prepunom stadionu u Londonu kojoj je prisustvovalo gotovo 100.000 gledatelja.

Gypsy King” ostao je neporažen i u svom 33. profesionalnom meču, a Vajta je pobijedio nokautom u šestoj rundi borbe. Sve do tad, gledali smo uspavanku od borbe, ali Fjuri je razbudio Vembli sjajnim aperkatom nakon kojeg Vajt više nije mogao nastaviti.

Tajson Fjuri time je obranio WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a preostaje vidjeti hoće li se oprostiti nakon proglašenja pobjednika, prenosi Fightsite.

Na početku borbe bilo je očekivano ispitivanje snaga pa nije bilo riskantnih udaraca s obje strane.

Ni u drugoj rundi nije bilo pretjerano uzbuđenja budući da Fury nije srljao, dok Whyteove kombinacije nisu pronalazile metu.

Nastavilo se taktički boksati i u narednoj rundi nakon koje je bilo poprilično jasno da je Fury u prednosti budući da Whyte nikako nije mogao ugroziti Kralja cigana. U četvrtoj rundi sudija je morao upozoravati rivale nakon sudara glava, a u nastavku Fury je zadao nekoliko dobrih udaraca zbog čega je dobio na samopouzdanju te je provocirao svog rivala.

Peta runda pripala je ponovo Furyju, mada je u tim trenucima bilo dosta razočarenja jer se više očekivalo od boksera koji su večeras bili dosta neaktivni.

A onda je uslijedila šesta runda koja nam je donijela kraj ovog spektakla. Fury je dominirao, a onda iz ničega plasirao aperkat kojim je nokautirao protivnika i borba je bila završena na oduševljenje 100.000 gledatelja na stadionu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.