Veliki sportski spektakl na FACE TV večeras: Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki bori se protiv Nijemca Nilsa Schmidta

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, i njegov rival Nijemac Nils Schimdt obavili za službeno vaganje uoči večerašnje borbe za IBO prvaka Evrope u teškoj kategoriji.

Puki je na vaganju imao 90,7 kilograma, odnosno bio je za malo teži od Schimdta koji je na današnjem mjerenju težine imao 89,9 kilograma.

Oba borca djelovala su izuzetno spremno i motivisano tokom sučeljavanja, baš onako kako je Puki i najavljivao prethodnih dana.

“U subotu me očekuje jedan od najvažnijih mečeva u karijeri. Moj protivnik je jedan od najboljih koje sam imao, što pokazuje i njegov skor. Nadam se da ću predstaviti i sebe i Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. Odradio sam vrhunske pripreme, u vrhunskoj sam formi i nadam se da ću postati IBO prvak Evrope”, rekao je Puki na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetimo, Puki se za evropskog IBO prvaka bori 9. aprila na eventu u Berlinu kojeg organizuje njemačka promoterska kuća Kuc Boxpromotion. Ova borba će ujedno biti i borba večeri budući da je otkazan drugi glavni meč koji je bio planiran.

Direktan televizijski prenos osiguran je na kanalima Face TV odmah nakon Centralnog dnevnika.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.