(VIDEO) Pogledajte kako je Joshua “ugasio” Ngannoua

Spektakl u Saudijskoj Arabiji nije dugo trajao. Anthony Joshua je u drugoj rundi razornim udarcem nokautiro Francis Ngannouu i pokazao da je jedan od najboljih, ako ne i najbolji udarač na svijetu. Ngonnou je u svom prvom meču protiv Tysona Furyja izgubio na bodove, međutim protiv Joshue nije stigao ni pokazati zube, a završio je na podu.

Kamerunac je već u prvoj rundi završio na podu, da bi u drugoj poslije dva spektakularna napada bio uspavan te je na taj način meč i okončan.

Snimak iz drugog ugla najbolje pokazuje koliko je zapravo bio razoran udarac sjajanog Britanca poslije kojeg je kamerunski Predator kao kao svijeća.

Snimci su automski postali viralni, a dosta je onih koji su s određenom dozom ironije poručivali kako je sve izrežirano.

Inače, iz prvog reda borbu u Rijadu je posmatrao i Tyson Fury, a kamere su zabilježile i njegovu reakciju nakon što je Ngonnou noakutiran – javlja Sportsport.ba.

Fury je izgledao zabrinuto, široko je otvorio oči te napučio usne te je u jednom trenutku pognuo glavu svjestan da ga čeka težak zadatak ako se bude borio sa svojim sunardonjakom.

Podsjećanja radi, Fury će u ring sredinom maja kada će se u dugo iščekivanoj borbi boriti protiv Oleksander Usyka. To bi trebao biti istinski spektakl.

Iz Joshuinog tima su poslije pobjede nad Ngonnuom otvoreno poručili da Furyja žele kao narednog rivala i to su mu rekli u oči.

“Rekao sam vam da će se (Joshua) vratiti i da će postati apsolutni šampion svijeta. Dole je sjajan borac Tyson Fury.

Molim te, molim te pobijedi Oleksandera Usyka 18. maja jer ti obećavam najveću borbu u historiji sporta kada će Anthony Joshua uzeti pojaseve apsolutnog prvaka svijeta”, poručio je promoter Eddie Hearn.

Ipak, upitno je da li će Joshua i Fury u skorije vrijeme ući u ring pošto je već sada dogovoren revanš okršaj između Furya i ukrajinskog borca.

Pogledajte snimke koji se šire mrežama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.