Advokat Ifet Feraget posjetio Davora u šatoru ispred Tužilaštva BiH: “Ne dao Bog nikome ono što smo mi prošli u posljednjih nekoliko godina”

Ifet Feraget je danas posjetio Davora u šatoru ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine u kojem boravi skoro dva mjeseca.

Kaže da u istrazi, kada su u pitanju oba slučaja, ima pomaka.

“Na oba slučaja se intenzivno radi. Mi smo nezadovoljni jer vrijeme prolazi, ali ja znam kakav je tužilački posao i izuzetno poštujem rad tužilaca na ovom predmetu.

Suočavaju se sa brojnim preprekama, opstrukcijama, zato smo mi tu i ‘bacamo oko’ stalno.

Bitno je da oba predmeta ‘idu’. Kao što sam rekao prije nekoliko dana, nama je svaki milimetar pomaka u istragama izuzetno važan”, kaže Feraget.

“Ovo su dva najvažnija predmeta u BiH. Nije jednostavno prikupljati informacije i dokaze o slučajevima koja su se desila prije četiri ili šest godina. Ponavljam, mnogo je vremena prošlo i naravno da nije lako.

Treba sve to razumjeti”, dodao je.

“Sljedeći korak je Christian Schmidt. Vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu ići na sastanak s njim. Želim mu se zahvaliti na sve što je do sada učinio i još jednom zatražiti pomoć, odnosno da nas i dalje podrži.

Nadam se da će doći do susreta s njim sljedeće ili sedmice iza te.

Osim toga, tražit ćemo susret i sa v.d. glavnim državnim tužiocem Milankom Kajganićem”, kaže Feraget za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetio je da Davor i Muriz u narednom periodu planiraju proteste i zahvalio se građanima i medijima na velikoj podršci koju ove porodice i dalje imaju.

“Mislim da će sve biti jasnije kad se ovi slučajevi završe”, rekao je.

“Ne dao Bog nikome ono što smo mi prošli u posljednjih nekoliko godina. Ali, ja bih se opet upustio u ovo jer Muriz i Davor su to zaslužili”, poručio je na kraju Feraget.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.