Aleksandri Pandurević pukao film, opasno se razljutila: “Ne znam kako ih nije sramota i da li postoji granica njihove gramzivosti”

“Ovakav bezobrazuluk i bahatost su nezapamćeni u institucijama BiH”, kaže Pandurević.

”Prihodi od indirektnih poreza u prva tri mjeseca ove godine veći su za 406 milijuna KM u odnosu na isti period prošle godine. To znači da budžeti ne bi osjetili ukidanje akciza na gorivo i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice i poljoprivredne inpute. Kočenje te dvije mjere od strane UO UIO i SNSD-a čisto je iživljavanje nad građanima”, ocijenila je Aleksandra Pandurević , članica Glavnog odbora SDS-a.

”Ukidanjem akciza na gorivo i uvođenjem manje stope PDV-a na hranu i sadni materijal, svi građani bi imali koristi i nekako preživjeli ovaj period.

Ovako, divljanjem cijena, samo se povećava procenat siromašnih. S druge strane, udlukom Savjeta ministara o povećanju osnovice za plaću, ti isti funkcioneri koji opstruišu ukidanje akciza i smanjenje PDV-a, sebi su u džep prigrabili povišicu plače od čak 600 KM!”, ističe Pandurevićeva.

Ona dodaje da ne zna kako ih nije sramota i da li postoji granica njihove gramzivosti.

”Zaposleni sa najnižim plaćama u institucijama BiH, koje su 500-600 KM, dobiće povišicu od 60 KM, ali su zato funkcioneri – članovi Predsjedništva, Savjeta ministara i Parlamenta BiH nagrađeni sa 600 KM!

Ovakav bezobrazuluk i bahatost su nezapamćeni u institucijama BiH”, kategorična je Pandurević.

Ona podsjeća da je samo SNSD bio protiv Zakona o plaćama i naknadama kojima se povećavaju koeficijenti za obračun plata vojnicima, policajcima i ostalim zaposlenima sa niskim primanjima.

”Sada je jasno da im je smetalo što tim zakonom nisu obuhvaćeni i funkcioneri i što bi njihove plaće ostale iste. Onda su se dosjetili da povećaju osnovicu i sebi uzmu po 600 KM. Dakle, višak prihoda od indirektnih poreza im služi za bahaćenje a ne da olakšaju život naroda. Za njih mora biti, a narod neka stegne kaiševe”, zaključuje Pandurevićeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.