Aljoša Čampara jako oštro odgovorio nekadašnjem stranačkom kolegi Fadilu Novaliću: “Ja nisam potrčko koji ispunjava želje Bakira, Sebije, Asima i Osmice”

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara odgovorio je premijeru FBiH i nekadašnjem kolegi iz SDA Fadilu Novaliću i kazao kako ga sigurno niko od Gačana nije savjetovao da uđe u nabavku “nefunkcionalnih respiratora”.

Čampara je kazao kako je Novalićeva izjava da je “Gacko čudo” pokušaj da se okrivi sve i svako u procesu u kojem je optužen.

“Da, g. Novaliću, Gacko je zaista čudo. Čudo po činjenici da prema pisanju historičara, novinara i statističara, gačani predstavljaju regionalni pa i svjetski fenomen u pogledu obrazovne strukture svoje populacije, u odnosu na broj stanovnika.

I to s legalno završenim fakultetima i legalno stečenim diplomama što je, pretpostavljam, pravo čudo za tvoje šefove i mentore koji nikako nemaju ili imaju falsifikovane diplome”, istakao je Čampara.

Dodao je da sa sigurnošću može garantovati da ga niko od Gačana nije savjetovao da uđe u nabavku “nefunkcionalnih respiratora preko firme koja se bavi sa proizvodnjom malina”.

“Ti dobro znaš, ali ne smiješ da kazeš, ko ti je dao takve naredbe (sjeti se samo NN ženske osobe koja ti je to navodno naredila), pa su ti u nedostatku ličnog integriteta i hrabrosti da priznaš pravu istinu, krivi svi drugi.

Po staroj obavještajnoj praksi i matrici – da se skrene pažnja i zametne trag”, poručio je Čampara.

“I na kraju, da ponovim – Gacko stvarno jeste čudno. Dokaz tome je i činjenica da nisi ispadao budala, poltron i predmet javnog ismijavanja, dok si se družio s Gačanima.

Otkako si se počeo družiti s osmicama i sa ‘alfa ženkom’, kako ti voliš tepati svojoj šefici, tu si gdje si”, kazao je Čampara.

“Za razliku od tebe ja nisam potrčko koji ispunjava želje Bakira, Sebije, Asima i Osmice.

A tebe je jedna SMS poruka od „šefice“ i jedno „poslao me Asim“ odvela na optuženičku klupu.

Zbog toga Fadile, nemoj glumiti naivno nevinašce niti slučajnog prolaznika.

Ili se predstavljaj onakvim kakav jesi ili budi onakav kakvim se predstavljaš”, poručio je na kraju Čampara uz zajedničke fotografije sa premijerom FBiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.