Arijana Memić pozvala je cjelokupnu bh. javnost da porodici pruži podršku: “Dabogda svijet propao ako ne bude pravde!”

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno iznošenje završnih riječi u slučaju ‘Mutap i drugi’.

Presuda po pitanju smrti Dženana Memića bit će iznesena u naredni četvrtak.

Njegova sestra Arijana Memić pozvala je cjelokupnu bh. javnost da porodici pruži podršku na taj dan, istaknuvši i svoju ogromnu zahvalnost na činjenici da u osam teških godina nisu bili sami.

“Teško nam je kako se bliži kraj i izricanje presude, ali vjerujemo da će pravda konačno da pobijedi.

Uz pomoć svih vas stigli smo ovdje gdje jesmo nakon skoro osam godina. Već imamo najavljene dolaske na izricanje presude, pozivam cjelokupnu javnost da bude sa nama i da bude podrška.

Dabogda svijet propao ako pravde ne bude!”, poručila je Dženanova sestra ispred Suda Bosne i Hercegovine.

Dodala je kako će svi detalji vezani za izricanje presude, a što je zakazano za naredni četvrtak u devet sati, biti objavljeni na stranici Pravda za Dženana Memića – prenosi N1.

Medijima se obratio i Dženanov otac Muriz Memić, istaknuvši kako besmislenije završne riječi nikad u životu nije čuo, ali da je spreman podnijeti presudu kakva god ona bila.

“Nadam se da će Sud BiH ovo sve razumijeti i kako treba odlučiti, ali kakva god bude presuda ja ću je podnijeti, samo, mi idemo dalje.

Kakva god presuda da bude meni je svejedno, ja opet idem u sudnicu i ide novi postupak, ali naravno bitno je da ih okrive”, kazao je između ostalog Memić.

VEZANI TEKST: Muriz Memić se oglasio, ovo su njegove poruke: “Besmislenije završne riječi nisam čuo, podnijet ću presudu kakva god bude”

Podsjetimo, optužnica je podignuta protiv Alise Ramić (djev. Mutap), Dženanove bivše djevojke, koja je s njim bila u momentu stradanja, njenog oca Zijada Mutapa, bivšeg načelnika za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Hasana Dupovca, policajca Josipa Barića i recepcionera hotela “Crystal” Muamera Ožegovića s kojeg su nestale ključne snimke s nadzorne kamere u noći kada je Dženan stradao.

Pogledajte emotivno obraćanje Arijane.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.