Banjalučki političar nemilosrdno poručio Lovrinoviću: Hoćete li Mijatovića i Hadžifejzovića poslati na izdržavanje kazne?

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a BiH Banja Luka Aleksandar Vuković danas je uputio nekoliko pitanja za Nikolu Lovrinovića, poslanika HDZ-a BiH.

“Obratili ste se Tužilaštvu BiH sa zahtjevom da preispita osnovanost krivičnog djela govora mržnje na nacionalnoj osnovi, a u kontekstu tumačenja ustaških obilježja protiv Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a BiH, i Senada Hadžifejzovića, urednika FACE TV! Molim Vas da mi odgovorite na sljedeća pitanja:

– Ako se nekim čudom u sudskom postupku potvrdi da ste vi iz HDZ-a samo de facto ustaše, a ne de jure, hoćete li formirati ponovo logore Dretelj i Heliodrom, pa tamo poslati Mijatovića i Hadžifejzovića na izdržavanje kazne?

– Hoćete li ih prije smještaja u toj ustaškoj klaonici provozati ulicama Mile Budaka, Jure Francetića i Mladena Lorkovića u Mostaru?

– Hoćete li ih prije završne egzekucije regrutovati na radnu obavezu, pa da ručno kopaju i preusmjere rijeku Radobolju za Vašu vilu po uzoru na istu kao kod vašeg poglavnika Dragana Čovića?

– Bez obzira što pokazujete nervozu, hoćete li imati ustaškog strpljenja, pa ih provozati svojim stazama pokolja od Ahmića, preko Mrkonjić Grada i Knina, pa do Jasenovca?

Usput

– Hoćete li usput angažovati pjevača Thompsona, pa da im sa nožem pod grlom održi solfeggio: ” Da se na Dinari sjaji Pavelićevo ‘U’ na glavi?

– Jeste li se vi iz HDZ-a počeli baviti spiritualizmom, pa ćete kao ključnog svjedoka ‘zvati’ Antu Pavelića?

Pozivam Vas da i protiv mene podnesete isti zahtjev Tužilaštvu BiH, jer zavidim Mijatoviću i Hadžifejzoviću što su predmet ove Vaše inicijative!”, zaključio je Vuković.

Podsjećamo, HDZ-ovac Nikola Lovrinović zatražio je od Tužiteljstva BiH da se kazneno terete televizijski urednik i voditelj Face TV Senad Hadžifejzović te SDP-ovac Vojin Mijatović.

Kako je objavio Mijatović, Lovrinović je od glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanka Kajganića tražio odgovor na pitanje jesu li pokrenuti postupci kaznene odgovornosti za Mijatovića i Hadžifejzovića koji su širili govor mržnje.

Kako je Lovrinović naveo oni su vrijeđali hrvatski narod na nacionalnoj osnovi ‘govoreći o nacionalnim simbolima hrvatskog naroda da su ustaški te izazivajući veliku količinu mržnje prema jednom narodu i sredini”.

Kajganić mu je odgovorio da slučaj nije evidentiran i da nije dostavljena kaznena prijava, ali da je sad naloženo formiranje kaznenog spisa radi ‘utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa navedenim događajem”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.