in , ,

BH. reprezentativac na ljeto stiže u Seriju A, već se zna koliko će Malmo zaraditi od njegovog transfera

Ahmedhodžić se i ove zime povezivao s nekoliko klubova, a nije tajna da su pregovori s Atalantom skoro završeni

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Malmo i karijeru nastaviti u italijanskoj Serije A.

Ahmedhodžić se i ove zime povezivao s nekoliko klubova, a nije tajna da su pregovori s Atalantom skoro završeni.

Kako stvari stoje ovaj 22-godišnji defanzivac će na ljeto put Bergama gdje će potpisati dugogodišnji ugovor s Atalantom. Mediji u Švedskoj jučer su objavili da su uslovi njegov ugovora već dogovoreni, te da su ostali sitni detalji između Atalante i Malmea za dogovor.

Švedski klub će inkasirati veliku sumu novca za njihove prilike, a navodno Atalanta će našeg reprezentativca platiti oko 7.5 miliona eura, prenosi Sportsport.ba.

Iz italijanskog kluba konstantno prate igre bh. fudbalera, te su tako prije nekoliko dana gledali njegov nastup protiv Francuske. Kako pišu švedski mediji oni su itekako zadovoljni kako je Ahmedhodžić odigrao meč na Grbavici i još jednom je pokazao da se radi o velikom potencijalu.

Također, dodaje se da Ahmedhodžićev odlazak u Atalantu može pokvariti samo neka znatno bolja ponuda, ali kako stvari stoje to se ne bi trebalo desiti. Sportbladet je pokušao kontaktirati i sportskog direktora Malmea, Daniela Anderssona, ali on nije htio komentarisati Ahmedhodžićev eventualni transfer u Atalantu, prenosi Sportsport.ba.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Foto, Ilustracija

Meteorolozi objavili prognozu za naredna tri dana

Christian Schwarz-Schilling jasan: Paradoks je da Dodik kao predsjednik države i tu istu negira, da može uništio bi je