Selektor Zmajeva Meho Kodro našao se odmah u vrlo neugodnoj situaciju, poručio je: “Ne bih o toj temi danas pričao. Glavni razlog je taj što imamo utakmicu sutra i imamo igrače koji će igrati”

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Meho Kodro nije želio govoriti o razlozima suspenzije Anela Ahmedhodžića koji se nije pojavio na pripremama naše selekcije uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Jedan od najboljih bh. fudbalera u ovom trenutku i najskuplji Zmaj prema podacima Transfermarkta tvrdi da je zbog povrede odlučio ostati u Sheffield Unitedu, ali i da je pravovremeno obavijestio sve one koji su trebali znati za povredu i njegovu odluku.

Ipak, Fudbalski savez BiH je naglasio kako je iz Anelovog kluba Sheffield Uniteda dobio medicinski izvještaj koji potvrđuje da povreda nije ozbiljnije prirode, te da se trebao pojaviti na okupljanju.

“Ne bih o toj temi danas pričao. Glavni razlog je taj što imamo utakmicu sutra i imamo igrače koji će igrati. Radili smo izvanredno 3-4 dana, a za tu vrstu pitanja bit ću otvoren nakon Islanda.

Mislim da je tako najbolje i da se koncentrišemo na sutrašnju utakmicu protiv Lihtenštajna”, rekao je Kodro, koji se potom osvrnuo i na sam susret:

“Sutra ćemo izaći na ofanzivan način. Znamo šta nas čeka i imamo ekipu protiv nas koja je kvalitetna i čvrsta, bez obzira šta ko mislio o njima.

Neće biti lagano to probiti, ali ambijent u našoj ekipi je dobar. Baš puno vjerujem u kvalitet naših igrača i sa jednom organizacijom mislim da to možemo podoći na jedan viši nivo. Ne bježimo od uloge favorita i to je jasno”, rekao je selektor Zmajeva – prenosi Klix.

Kodro je najavio da će pokušati osloboditi igrače grča i pritiska kako bi pružili partije koje se očekuju od njih.

“Ne mogu da shvatim da imamo samo tri boda kada analiziram naš igrački kadar. Ponavljam još jednom da imamo igrače koji mogu puno bolje imajući njihov kapacitet, a sada ćemo ići utakmicu po utakmicu.”

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko nada se boljim partijama našeg tima u ostatku kvalifikacija.

“Sigurno nismo očekivali da ćemo se naći u ovakvoj situaciji poslije četiri kola i samo tri boda. Mislim da igrači trebaju da preuzmu odgovornost i da ova ekipa ima više kvaliteta.

Ne volim se osvrtati nazad, otežali smo put ka EP, ali imamo još šest utakmica. Utakmica na Islandu mogla bi biti ključna za ostatak kvalifikacija”, izjavio je Džeko koji je govorio i o novom selektoru:

“Sam ne može sigurno, kao što ne možemo ni mi igrači. Šef i ja se znamo dugo godina i nikad mi nije drago kada neki trener dobije otkaz. Drago mi je što je šef tu s nama i mislim da nam može puno pomoći, a to su vidjeli i igrači na treninzima.”

Utakmica između BiH i Lihtenštajna na programu je sutra na Bilinom polju od 20:45.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.