Bila je u turbulentnoj vezi sa Goranom Bregovićem: Gdje je i čime se sad bavi najtraženija manekenka Jugoslavije?

Ljiljana Tica je bila jedna od najtraženijih manekenki bivše Jugoslavije, osim što je nosila titulu jedene od najljepših, bila je u vezi sa legendarnim muzičarem Goranom Bregovićem.

Osamdesetih najpopularnija jugoslovenska manekenka osvajala je sve svojom neodoljivom pojavom, nonšalantnim prirodnim hodom bivše sportistkinje.

Mnogi su bili očarani njenom ljepotom, a ona je radila za sve modne kuće bivše Jugoslavije, a oprobala se i na filmu “Vojnikova ljubav” davne 1976. Tada je kadar dijelila s Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom – prenosi Klix.ba.

Njena ljepota nije poznavala granice, a modne kuće su se otimale o nju. Mnogi muškarci sanjali su o tome da osvoje njeno srce, a mali broj je u tome i uspio.

Ipak, najviše pažnje javnosti privukla je njena veza s legendarnim muzičarem Goranom Bregovićem. Ta ljubav punila je stranice tadašnjih časopisa.

Brega jednostavno nije mogao odoljeti ljepoti i šarmu najpopularnijeg modela Jugoslavije. Zajedno su bili dvije godine.

U nekoliko navrata i sama Tica je priznala da su njih dvoje imali vrlo burnu vezu. Raskinuli su jer je ona bila vrlo posesivna i ljubomorna, što njemu u jeku karijere nije bilo potrebno.

Nakon pobjede na izboru “Elit lice godine” časopisa “Bazar” Tica je otputovala na svjetsko takmičenje ljepote u Akapulku.

To joj je otvorilo vrata svjetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila.

Na jednom gala prijemu upoznala je Franca Hermana Mariju Beča, sadašnjeg supruga, a tadašnjeg direktora marketinga njemačkog izdanja časopisa “Elle”.

Oni su se vjenčali u maju 1987. na Hvaru, gdje je obavljeno i crkveno vjenčanje.

Ona je u 46. godini rodila sina Lenija i to je bila najveća sreća u njenoj porodici.

Danas se Ljiljana Tica bavi biznisom iz oblasti gastronomije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.