Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić kulturno “spustio” Milanovića: Prije svega su birani da se bave Hrvatskom…

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, govorio je o potezima aktuelnog predsjednika Zorana Milanovića i njegovim “ucjenama” Finskoj i Švedskoj zbog Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

“Svu funkcioneri u Hrvatskoj imaju jako puno posla u Hrvatskoj. Mogu se baviti i međunarodnim oslovima, ali to im ne mora biti osnovno njihovo zanimanje.

Mi imamo dosta problema.

Evropa mora pomoći riješiti situaciju u BiH, ali ne mogu se oni koji vode Hrvatsku baviti samo BiH. Prije svega su birani da se bave Hrvatskom”, poručio je Mesić.

Podsjećamo, Mesić je kazao za “Avaz” da taj problem ne traje od jučer te da ne zna zašto se međunarodna zajednica davno nije uključila, jer se na diplomatskom nivou moglo puno postići.

Treba razgovarati

– Hrvatska politika ne treba se miješati u unutarnje stvari BiH, kao ni srpska politika. Pitanja koja se trebaju rješavati treba rješavati u BiH.

To su pitanja koja se tamo rješavaju, a Hrvatska ima institucije u BiH s kojima treba komunicirati.

Premijer s premijerom, predsjednik parlamenta sa svojim kolegom, a predsjednik republike ima za adresu Predsjedništvo BiH. Da li se on s nekim slaže ili ne, to se nikoga ne tiče – kaže nam Mesić.

Isto to se odnosi i na Srbiju, dodaje, jer Dodik, Džaferović i Komšić su članovi Predsjedništva izabrani iz svojih naroda, a nisu njihovi predstavnici.

– Sami za sebe, oni ne predstavljaju ništa. Oni, samo trojica, predstavljaju BiH i to je ono što očito netko ne želi shvatiti. Međunarodna zajednica to shvaća i trebala se prije uključiti.

Oni ne predstavljaju narode, već su izabrani iz bošnjačkog, srpskog i hrvatskog korpusa i to je sve lege artis, u skladu s Ustavom i Dejtonskim sporazumom, i ne znam zašto se to toliko zahuktalo na stvarima koje su jasne studentu prve godine prava – dodaje Mesić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.