Bizaran “filmski” slučaj iznenadio Balkan: Koristeći lažne dokumente podigla tuđih 1,3 miliona eura

Nevjerovatan slučaj desio se 12. aprila u Herceg Novom kada je ženska osoba , koristeći krivotvorene dokumente klijenta Lovćen banke, s njenog računa podigla 1,3 miliona eura.

Kako pišu podgoričke “Vijesti”, ta bankarska institucija obavijestila je policiju dan kasnije, kada je Budvanka M.O. rekla da nije zahtijevala da joj se isplati novac koji je držala u banci.

Iz Uprave policije neslužbeno je rečeno da je tada utvrđeno da su novac predali osobi koja je priložila krivotvorenu ličnu kartu na ime oštećene M.O.

Prevarantica je navodno 11. aprila najavila da će ušteđevinu podići u poslovnici banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom na to da je riječ o velikom iznosu, obavijestili kada da dođe.

Dan kasnije ušla je u banku s ruksakom, uzela novac i otišla.

Nepoznata osoba počinila prevaru

Prevara je otkrivena kada su dokumenti poslani u sjedište banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijenticu koja im je rekla da više od godinu dana nije dolazila u Crnu Goru.

“Po nalogu tužitelja poduzimaju se mjere i radnje na otkrivanju nepoznate osobe koja je počinila prijevaru. Izuzeti su snimci nadzornih kamera na kojima se jasno vidi počinitelj”, neslužbeno je rečeno iz policije.

Prema istim informacijama, u banci se provodi interna istraga.

Ta je banka danas saopćila da je nepoznata osoba počinila prevaru korištenjem falsificiranih dokumenata na štetu jednog od njihovih klijenata.

Također su poručili da su o događaju obavijestili nadležne te da će maksimalno doprinijeti otkrivanju krivaca.

“Poduzete su sve mjere kako bi se oštećeni klijent u potpunosti zaštitio, uz napomenu da se radi o izoliranom slučaju koji je pokriven policom osiguranja i ne može utjecati na redovno poslovanje Banke”, saopćili su iz banke.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.