(VIDEO) Otac ubijene djevojčice Vanje doveden u sud: Sa kesom i lisicama na rukama, izbezumljenog pogleda uveden u zgradu

Aleksandar Gorčevski, otac kidnapovane i ubijene četrnaestogodišnje Vanje Gorčevske, priveden je Krivičnom sudu, prenosi “Skoplje1”. Tužilaštvo ga sumnjiči kao saučesnika u slučaju ubistva njegove kćerke. Tužilac je od sudije za prethodni postupak tražio da mu odredi pritvor do 48 sati kako ne bi pobjegao ili ometao istragu.

Otac je nakon jednog dana u policijskoj stanici i tužilaštvu priveden na saslušanje.

Iz Tužilaštva i MUP-a jutros su rekli da je on negirao bilo kakvu povezanost, ali da imaju dokaze koji govore suprotno.

Otac se sumnjiči da je dao informaciju o vremenu i mjestu kada će Vanja biti sama, sa ciljem da otme, a potom od majke zahtjeva novac.

Ali, kako je rekao ministar Oliver Spasovski, stvari su izmakle kontroli, pa je organizator i prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo pucao i ubio Vanju iz pištolja.

Prije nego što je osumnjičen, otac Aleksandar je prijavio Vanjin nestanak i učestvovao u istrazi da je pronađe.

Bio je pored majke Zorice, koja je javno zatražila pomoć u pronalaženju Vanje i prva je prijavila nestanak kada je “Skoplje1” kontaktirao u ponedeljak, oko 12 sati nakon nestanka.

“Otmicu 14-godišnje Vanje Gorčevske organizovao je njen otac”, rekao je na konferenciji za medije makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

“Ministarstvo unutarnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužiteljstva tijekom protekle noći rasvijetlilo slučaj, dokazi su osigurani…

Poduzete mjere su nas dovele do izvršitelja ovog gnjusnog djela.

Petoro osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je van zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan“, rekao je Spasovski.

“Motiv je koristoljublje, gdje je jedna osoba u dogovoru i sa znanjem člana obitelji, organizirala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke, i kako bi svi imali koristi od toga”, dodao je.

“Starija osoba iz Velesa nema nikakve veze s maloljetnicom, ali mu je zbog povezanosti s jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo, pa je maloljetnica odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je bila sama kod kuće“, objasnio je.

“Glavni organizator i izvršitelj koji je 27.11.2023. godine negdje oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutarnjih poslova moglo doći, počinio je ovaj zločin.

Učinit ću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo”, poručio je.

Podsjećamo, tinejdžerka Vanja Gorčevska (14) koja je nestala u Skoplju prije nekoliko dana pronađena je mrtva, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije i nadležno tužilaštvo.

Beživotno tijelo djevojčice pronađeno je u okolini Skoplja, a istovremeno u blizini Velesa je pronađeno i tijelo Pančea Žežovskog (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra 2023. godine.

Pogledajte privođenje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.