Borci jasno poručili: “Granice BiH ostaju onakve kakve su bile vijekovima!”

“O političkim pitanjima, naročito onim međustranačkim prepucavanjima, mi bivši borci ARBiH, okupljeni u Koordinaciju boračkih saveza BiH, skoro nikada se ne oglašavamo.

Ovoga puta moramo, jer iako je politika u pitanju, opasno se zadire u suverenitet naše jedne i jedine države Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju iz ove organizacije.

Puno puta do sada kroz historiju na raznim papirčićima i kartama, crtane su nove granice naše države BiH, a one su zahvaljujući domoljubima ostale onakve kakve su bile vijekovima.

– Milošević i Tuđman su na papirima i kartama granice Bosne i Hercegovine prekrajali i 1992. godine, ali im to onemogućiše časni pripadnici ARBiH na čelu s vrhovnim komandantom Alijom Izetbegovićem. Istina, očuvanje države u njenim granicama skupo je plaćena. Puno je proliveno šehidske krvi, krv boračka je natopila cijelu zemlju države Bosne i Hercegovine. I baš zbog te krvi prolivene u periodu 92. – 95. nas preživjele borce ARBiH, obavezuje da u ovim granicama čuvamo svoju domovinu. Autori postojećih, nepostojećih pisama i crtači karata jedno moraju znati, a to je da nikakvog mirnog raspada BiH ne može i neće biti.

Onaj ko pokuša da nam domovinu parča silom, morat će ponovo da se sukobi sa svim probosanskim snagama, s patriotama i svim ljudima koji svoju državu vole, a takvih nas ima puno. Mi rat ne želimo, ali da ćemo braniti sebe i svoju domovinu od bilo koga ko pokuša ugroziti suverenitet i teritorijalni integritet BiH, to trebaju da znaju svi vanjski i unutrašnji dušmani, saopćeno je iz Koordinacije boračkih saveza BiH.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.