Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević: “Izjednačavanje Armije RBiH s bilo kojom strankom je uvreda našim herojima”

Predsjednik Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) Nermin Ogrešević uputio je čestitku povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ogrešević je rekao da je neizmjerno ponosan na današnji datum, odnosno 30. godišnjicu formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

“Čvrsto sam uvjeren da iskustvo stvaranja moćne Armije, koja je zadivila svijet možemo primijeniti na sve ostale izazove pred kojima se nalazimo kao zemlja”, kazao je Ogrešević.

Dodao je da zato danas ne smijemo pokleknuti i niti pedalj uzmaknuti prema onima “koji bi u miru da završe ono što je agresor neuspješno pokušao oružjem”.

“Onima koji stavljaju znak jednakosti između Armije RBiH i bilo koje stranke poručujem da time vrijeđaju sve naše heroje i devalviraju našu iskrenu i herojsku borbu za Bosnu i Hercegovinu”, naglasio je Ogrešević.

Podsjećamo, Ogrešević se nedavno oglasio i o sankcijama Dodiku i Cvijanović.

On smatra da su sankcije Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država bile vjetar u leđa visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Ogrešević je ovo izjavio nakon što je visoki predstavnik suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini RS.

“Konačno! Dobre vijesti za državu Bosnu i Hercegovinu i sve Bosance i Hercegovce. Visoki predstavnik Christian Schmidt je upotrijebio ovlasti i suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini RS.

Posljednje sankcije Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država su dale vjetar u leđa Schmidtu”, ocijenio je tada.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.