Ogrešević: Drže se taktike koju su uveli Cvetković i Maček, a nastavili Tuđman i Milošević sa “Nema te više Alija”

Izjava predsjednika HDZ-a Dragana Čovića o “teritorijalnoj reorganizaciji” BiH prilično je uzburkala javnost u našoj zemlji.

“Ulje na vatru” dolio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović koji je, čak i direktnije od Čovića, kazao kako se ide ka revitalizaciji Herceg-Bosne.

Kao da mu to nije bilo dovoljno, dodao je i kako je lider SNSD-a Milorad Dodik “partner za hrvatsku stvar”.

Povodom svih ovih izjava, putem Facebooka se oglasio i predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

– Prateći dešavanja i poruke koje se šalju u našoj zemlji, niko objektivan i dobronamjeran ne može ne steći dojam da se mnogi ovdje još uvijek drže one taktike “pravit ćemo se da ih nema” koju su uspostavili Cvetković i Maček, a nastavili Tuđman i Milošević sa “Nema te više Alija”.

U Bosni i Hercegovini sigurno možemo živjeti normalno, ali tek kada se odreknu takvog principa koji, vrlo očito, baš nikome nije donio ništa dobroga.

U Federaciji imamo konsenzus oko načina izbora članova Predsjedništva BiH, a to je da sva tri člana treba birati indirektno.

Milanović je ponovio da je Dodik partner za „hrvatsku stvar“, odnosno za rješavanje Izbornog zakona BiH po mjeri HDZ-a i Dragana Čovića.

Umjesto pritiska na Bošnjake, trebao bi iskoristiti utjecaj koji ima na Dodika i na taj način doprinijeti rješavanju pitanja izmjena Izbornog zakona u BiH.

No, sve ovisi o tome koliko je dobronamjernosti i zdrave logike u glavama onih koji se trenutno pitaju i kojima je obaveza i dužnost rješavati probleme države, napisao je Ogrešević.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.