Bruka i sramota: Milorad Dodik psovao Bosnu i Hercegovinu i brutalno vrijeđao generalnog sekretara UN-a

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik tokom današnjeg obraćanja javnosti opsovao je državu Bosnu i Hercegovinu, a tom prilikom je žestoko izvrijeđao i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonia Gutteresa. Na Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno novo ročište u slučaju protiv predsjednika Republike Srpske zbog neizvršavanja odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta. Dodik se nakon suđenja obratio javnosti iz Istočnog Sarajeva.

Na početku govora kazao je da Sud i Tužilaštvo BiH štite stranca, a ne domaće ljude.

“Ja sam političar i predsjednik RS-a. Ovo suđenje je doklaza da su Sud i Tužilaštvo ne brane Ustava, oni brane volju stranca.

Činjenica je da se ne izvodi neko ko je dopisao zakon svojom odlukom, na što nije ima pravo. Ne vrijedi su upuštati u raznu neargumentacije. Ono što sam danas gledao zaista smuči čovjeku sve.

Imate situaciju da je protiv mene podignuta krivična prijava zato što navodno ne poštujem visokog predstavnika, a ja sam potpisao zato što nema visokog predstavnika“, kazao je Dodik.

ČITAJTE I OVO: Šemsudin Mehmedović otvoreno progovorio o Željki Cvijanović: Bila je konobarica dok sam ja provodio zakon, mi se vrlo dobro znamo

ČITAJTE I OVO: Cvijanović odgovorila Mehmedoviću koji je rekao da je bila konobarica: “Nismo se u Tesliću i okolini sretali”

ČITAJTE I OVO: Nakon što je Nenad Nešić vrijeđao žrtve genocida, oglasile se Majke Srebrenice: “Ministar nesigurnosti nama je poznat. Njime treba da se bavi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine”

Entitetski predsjednik je kritikovao Suda BiH, prilikom čega je opsovao državu, optužujući ovu instituciju da ne poštuje “građanina jeb… Bosne i Hercegovine, nego štiti stranca” – prenosi N1.

“Tog stranca nije izabralo Vijeće sigurnosti”, ponovio je Dodik.

Odbacio je izjavu generalnog sekretara UN-a Antonija Guterresa koji je kazao da visokog predstavnika ne bira Vijeće sigurnosti nego PIC. Dodik je Guterresa nazvao “lažovom”i “smradom”.

“Postoje lažna tumačenja generalnog sekretara.

Radi se o jednom sistemu koje se instalirali da disciplinuju Srbe, pa i neposlušne Hrvate kako bi rekli da su samo Bošnjaci žrtve i da imaju pravo na državu.

Mislim da su pretjerali”, ocijenio je Dodik.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.