Čovjek kojem je Ibrahimović san pretvorio u košmar: “Uništio me zauvijek, porodica me ismijava”

Zlatan Ibrahimović je već dvije decenije jedan od najkarizmatičnijih likova na fudbalskoj sceni te se mnogi igrači nisu lijepo proveli u duelu sa Šveđaninom bh. korijena.

Bio je novembar 2012. godine. U Štokholmu su igrali Švedska i Engleska. Ibrahimović je postigao “taj” gol. Fenomenalno je pogodio škaricama sa 40-ak metara. Njegov gol karijere je uništio jednu karijeru.

Te noći za Englesku je debitovao Ryan Shawcross. Tada perspektivnom štoperu, a danas 34-godišnjem vetaranu snovi su pretvoreni u košmar koji ga proganja i dan danas.

Shawcross je dobio priliku za igru baš kada je Ibrahimović počeo da briljira. Zlatan je za 10-ak minuta postigao hat-trick za pobjedu od 4:2. Toliko je bilo dovoljno da se tadašnjem igraču Stoke Cityja okončna reprezentativna karijera.

“Kažu da mi je Zlatan uništio karijeru! Ja sam imao priliku i mislim da ga mnogi drugi defanzivci nisu uspjeli zaustaviti. Postao sam dio šala, porodica me ismijava, samo zato što je 10 minuta koje sam imao u dresu reprezentacije upropastio taj čovjek. Dobio sam nekoliko minuta da pokažem što mogu i vjerovatno nisam dobro prošao. Borio sam se protiv jednog od najboljih napadača na svijetu koji je u to vrijeme imao svoju noć takve stvari se događaju”, ispričao je Shawcross.

Shawcross je ljetos nakon 13 godina napustio Stoke City i potpisao za Inter Miami, dok 40-godišnji Ibrahimović i dalje igra na vrhunskom nivou. Trenutno je član Milana – prenosi sportsport.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.