Čudan slučaj se dogodio, a sada su objavljene informacije: Djevojka iz Bosne i Hercegovine uzela od majke karticu i prokockala 170 KM. Ona ju je prijavila policiji

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Kovać Amine (23) iz Zenice, zbog krivičnog djela računarna prevara.

Otkriveni detalji

Ona je osumnjičena da je uzela bankovnu karticu od majke, a da ona nije znala, i njene pare prokockala u online kladionici.

Naime, Amina je uzela bankovnu karticu od majke M.S. i potom svojim mobilnim telefonom fotografisala tu bankovnu karticu s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist i time majci prouzrokuje imovinsku štetu.

Amina je prvo napravila online račun na Bet Live kladionici, tamo unijela podatke Mujkić Amina sa datumom rođena 15.10.2000. godine i ostavilo svoj broj telefona, a novac je skidala u periodu od 26.06. do 09.07. 2022. godine.

Na Bet liveu je prokockala jednom 20, a drugi put 15 KM.

Zatim je napravila račun u Max bet kladionici i 28.06. prokockala 5 KM, 04.07. prokockala 10 KM, a 06.07. 20 KM.

Nakon ove dvije kladionice, ponovo je napravila račun na Premier kladionici, te od 28.06. do 09.07. napravila 10 transakcija i ukupno prokockala 100 KM.

Amina je sve vrijeme bila svjesna da neovlašteno troši majčine pare i da na taj način sebi pribavlja protivpravnu imovinsku korist i nanosi štetu vlasniku računa i kartice.

Ona je ukupno oštetila majku za 170 KM, dakle, neovlašteno unijela računalni podatak, te uticala na ishod elektronske obrade podataka,

s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist i time drugom prouzrokuju imovinsku štetu čime je počinila krivično djelo računalna prevara.

ČITAJTE I OVO: U toku su pretresi objekata u okviru istrage u slučaju “David Dragičević”, otkrivene su pojedinosti sa terena

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.