Denis Zvizdić direktno poručio predstavnicima Vlade Hrvatske: “Nemojte nam, Boga vam, više na ovaj način pomagati”

Predsjedavajući Predstavničkog doma Paralamenta BiH Denis Zvizdić uputio je poruku predstavnicima Vlade Hrvatske sa svoje zvanične Facebook stranice.

– Čudna je upornost kojom se predstavnici Vlade Hrvatske, uprkos velikim problemima i padu životnog standarda u sopstvenoj državi, i dalje miješaju u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

U tome, pored notornog Milanovića, ponovo prednjači Grlić Radman koji, potpuno opčinjen BiH, a ne Hrvatskom, skoro na dnevnom nivou daje potpuno neargumentovane i po njemu “povijesne” izjave, piše Zvizdić.

– Jednu od takvih, antologijske naravi, je dao i jučer: “Posjeta Charlesa Michela BiH je “povijesni čin”, da bi onda “poentirao” sa samoobmanjujućom konstatacijom da je zahvaljujući djelovanju Vlade Hrvatske “BiH prvi put u povijesti u fokusu Evropske unije”( o tempora, o mores!)

Kako se obmana najbolje suzbija sa istinom, evo nekoliko podataka koji potpuno demantuju Grlić Radmana, jer je BiH u periodu od 2015. do 2019. bila u pozitivnom fokusu EU, ostvarivši mjerljiv i kredibilan napredak na putu euroatlantskih integracija i socio-ekonomskih reformi.

U tome periodu se sa evropskim dužnosnicima razgovaralo o ekonomskom razvoju, izgradnji infrastrukture, energetskoj efikasnosti, zastiti okoliša, razvoju poljoprivrede i proizvodnje, saradnji među mladim osobama, a NE o secesiji i novim teritorijalnim i etničkim podjelama i tada su Bosnu i Hercegovinu posjetili, stavili u fokus svoga interesovanja i zajedno sa Vijećem ministara kreirali brojne evropske inicijative za napredak BiH brojni zvaničnici EU i zemalja EU:

Martin Schulz, predsjednik Evropskog parlamenta,,

Žan-Klod Junker, predsednik Evropske komisije,

Donald Tusk, predsjednik Vijeća Evrope,

Federica Mogherini, Visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost Evropske unije te potpredsjednica Evropske komisije, više puta,

Johannes Hahn, Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju, više puta,

Violeta Bulc , Komesarka za promet Evropske komisije

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a,
kao i kancelari/premijeri država članica EU:

SR Njemačke Angela Merkel

Republike Slovenije Miro Cerar

Republike Austrije Sebastian Kurz,

Grčke Alexis Tsipras

Republike Bugarske Boyko Borissov,

Republike Hrvatske Andrej Plenković,

Boris Johnson, premijer UK, a tadasnji državni sekretar za vanjske poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske,

Republike Slovačke Robert Fico

Itd, itd….

I na kraju poruka:

Nemojte nam, Boga vam, više pomagati na ovaj način”, naveo je Zvizdić na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.