Denis Zvizdić direktno u centar: “Ne postoji hajka na Srbe, već hajka na institucije države BiH: Predsjedništva, Parlamenta i Vijeća ministara BiH”

Događaji Posljednje Vijesti

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kazao je kako u državi ne postoji hajka na Srbe ili bilo koji drugi narod.

Zapravo, na djelu je hajka protiv institucija države BiH – Predsjedništva, Parlamenta i Vijeća ministara BiH, zaključio je on.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi, između ostalog, trebalo da bude razmatran Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, zakazana je za danas.

Prema najavama lidera pojedinih političkih stranaka RS, zastupnici iz manjeg entiteta neće učestvovati u radu Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Denis Zvizdić je preko zvaničnog Twitter profilu poručio kako u Bosni i Hercegovini ne postoji hajka na Srbe ili bilo koji drugi narod, nego da je na djelu “hajka protiv institucija države BiH – Predsjedništva, Parlamenta i Vijeća ministara BiH”.

Na dnevnom redu sjednice zakazane za danas, osim prijedloga budžeta institucija BiH za ovu godinu, trebalo bi da bude i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji su predložili poslanici: Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Nada Mladina i Zukan Helez, te zahtjeva poslanika: Jasmina Emrića, Saše Magazinovića i Damira Arnauta za razmatranje Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, po hitnom postupku.

Leave your vote