Dogodilo se nešto što je od historijske važnosti za BiH i njenu budućnost, Christian Schwarz-Schilling, bivši visoki predstavnik se oglasio: “Čestitam Adisu Ahmetoviću, Borisu Mijatoviću i svima ostalima!”

Bivši visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling komentirao je za Klix.ba Rezoluciju o BiH koju je danas usvojio njemački Bundestag.

Kako je rekao Schwarz-Schilling danas je na prijedlog Koalicije u Bundestagu sa ogromnom većinom usvojena Rezolucija o podršci Bosni i Hercegovini.

“Ona predstavlja dokument od historijske važnosti za Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost. Meni, pošto sam se u moje vrijeme kao pripadnik Bundestaga borio za ovakve slične rezolucije o Bosni i Hercegovini je jasno kolika je uloga ovog dokumenta za jednu novu perspektivu i konstruktivnu politiku BiH na putu prema EU”, naveo je Schwarz-Schilling.

Vrlo je važno naglasiti, navodi Schwarz-Schilling, da je veći dio opozicije, tj. demokratsko-kršćanska unija CDU/CSU glasala za rezoluciju.

“Što nam jasno govori da su prepoznali važnost i značaj ovog dokumenta. Vrlo sam zadovoljan i čestitam Adisu Ahmetoviću, Borisu Mijatoviću i svima ostalima koji su predano radili na ovoj Rezoluciji”, zaključio je Schwarz-Schilling.

Podsjećamo, zastupnici njemačkog Bundestaga na današnjem zasjedanju usvojili su odluke koje se tiču Bosne i Hercegovine, a između ostalog, usvojena je i rezolucija pod nazivom “Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.