Dragičević, nakon što je sletio na aerodrom Sarajevo iz Beča: “Hvala dijaspori koja me je tri godine hranila i čuvala”

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, nakon što je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo iz Beča, obratio se javnosti, kazavši da su ga emocije savladale, no da će se nastaviti boriti za Davida, Dženana i svu djecu.

“Prvo u ime sina moga Davida, hvala svima. Hvala dijaspori koja me je tri godine hranila i čuvala, hvala Ifetu i grupi Pravda za Davida. Vratio sam se po pravdu za Davida, Dženana i po pravdu za sve”, istaknuo je.

Rekao je da se vratio iz Austrije jači nego ikad, i psihički i fizički.

“Boravak tamo mi je pomagao. Nikad neću odustati. Priključite nam se, ovome mora doći kraj. Ovo što rade, Memiću i svima nama, graniči sa modernim fašizmom, neće nam pomoći zapad, ni EU, moramo sami naći snagu. Ako može vrhunski pravnik da rizikuje život šest godina uz slučaju Memić i četiri u mom slučaju i sve ostalo, red je da svi ostali izađu iz zone komfora”, rekao je.

Kazao je da očekuje djela i sastanak u Tužilaštvu BiH. Feraget je dodao da se to očekuje sutra.

“Moj život je ugrožen. Nek govore da sam četnik, balija i vehabija, ja sam otac Davida. Ova dva slučaja se moraju dovest do kraja. Što god Muriz Memić uradi biću uz njega do kraja”, istaknuo je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.