Državni parlamentarac Saša Magazinović uputio je vrlo nedvosmislenu poruku “SNSD-ovcima”: Protiv zdravog razuma je glasanje protiv izmjena Zakona o akcizama

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH koji je predložio izmjene Zakona o akcizama prokomentarisao je izjave SNSD-ove Sanje Vulić koja je izjavila da se SDP kao partner u vlasti ponaša neprincipijelno.

Magazinović na početku ističe da su izmjene Zakon o akcizama pitanje zdravog razuma.

“To je zakon koji je dobio podršku i Vlade FBiH i Vlade RS svojevremeno kada smo ga tek uputili u procedure.

To je zakon koji je vitalni nacionalni interes i Srba i Hrvata i Bošnjaka i svih ostalih građana BiH, da gorivo bude jeftinije do pola marke.

Ovdje nema ni entiteta, ni entičkih grupa. Ovo je zajednički interes svih i ne tiče se samo pojeftinjenja goriva nego i nižih cijena roba i usluga u čije formiranje cijene se ukalkuliše i cijena goriva”, kazao je SDP-ovac za Klix.ba.

Ističe da “oni koji ne glasaju za ovakve stvari nemaju problem s njim kao predlagačem ili SDP-om već imaju problem sa zdravim razumom.”

“Onome kome nije jasno da ne može svako pitanje biti politizovano, da pitanje članstva BiH u Eurotransplantu koji će omogućiti da BiH može ući u programe transplatacije gdje ćemo spašavati živote, apsolutno me ne interesuje šta ko misli.

Ono što je zdrav razum, to je zdrav razum”, istakao je.

Na pitanje zašto ovo pitanje nije usaglašeno među partnerima koji čine vlast na državnom nivou (Trojka+, SNSD i HDZ), Magazinović kaže da on nema problem da neko odbijanje zdravorazumskog prijedloga koji se tiče svih karakteriše na takav način.

“Imam problem kada ljudi to nekome pokušavaju fakturisati kao pogrešan potez.

Mene niti jedno partnerstvo i niti jedna stranka ne može obavezati da ne nastavim sve projekte koje smatram da su dobri, a na njima je da odluče da li podržati”, rekao je.

SNSD-ova Sanja Vulić je optužila NiP i SDP da koketiraju sa SDA.

Magazinović na kraju poručuje svima koji su glasali protiv (Sanja Vulić, Obren Petrović, Ljubica Miljanović, Miroslav Vujičić i Nebojša Radmanović) da trebaju objasniti ljudima, svojim prijateljima i komšijama, zašto su protiv da gorivo bude jefitnije, a imajući u vidu da su obje vlade rekle da nemaju ništa protiv ove mjere.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.