Edin Džeko je izgleda završio veliki transfer: Evropski šampion bi mogao stići u Fenerbahče

Italijanski defanzivac i aktuelni nogometaš Union Berlina Leonardo Bonucci narednih dana bi mogao potpisati potpisati ugovor s Fenerbahčeom, a za to je najzaslužniji naš Edin Džeko. Barem tako javljaju strani mediji i izgleda da je sve gotovo.

Turski i italijanski mediji otkrivaju detalje

Kako pišu italijanski i turski mediji, Dijamant je danas održao sastanak s Bonuccijem i njihovim zajedničkim agentom Alessandrom Luccijem, te su njegove riječi bile presudne da iskusni štoper prihvati ponudu turskog kluba.

Također, Bonucci je dobio garancije od italijanskog selektora Luciana Spallettija, koji je potvrdio da će ga, ako bude standardan i u dobroj formi, pozvati za predstojeće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

U periodu od sutra do prekosutra, 9. i 10. januara, Bonucci bi trebao da ode u Istanbul kako bi zaključio i potpisao ugovor s Fenerom.

Najprije je, međutim, potrebno da raskine ugovor s Union Berlinom, a u Fenerbahčeu će za šest mjeseci dobiti 2,8 miliona eura.

Bonucci (36) je kao slobodan igrač ovoga ljeta napustio je Juventus i prešao u Union Berlin gdje se nije najbolje snašao.

VEZANI TEKST: Pogledajte hit snimak koji kruži mrežama: Edin Džeko nasmijao mnoge svojom imitacijom Livakovića

Najveći trag, igrač koji je aktuelni evropski šampion sa Italijom, ostavio je u Juventusu, a igrao je još za Inter, Milan, Bari, Genou, Pisu i Treviso.

ČITAJTE I OVO: Iznenađenje u Sarajevu: Za novog šefa stručnog štaba FK Željezničar imenovan je bivši reprezentativac BiH

Svojevremeno su vodili velike bitke dok je Džeko bio član Rome i Intera, a Bonući Juventusa.

Sada bi mogli biti saigrači.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.