Iznenađenje u Sarajevu: Za novog šefa stručnog štaba FK Željezničar imenovan je bivši reprezentativac BiH Bruno Akrapović

Bh. stručnjak, Bruno Akrapović, novi je šef stručnog štaba FK Željezničar, potvrdio je klub sa Grbavice. Vijest je pomalo iznenađujuća, s obzirom da se Akrapović nije spominjao kao kandidat za novog trenera, a na klupi Plavih naslijedit će Hakeema Al-Tuwaijria koji je podnio ostavku prije nekoliko dana.

Imenovanje bivšeg reprezentativca BiH za novog šefa stručnog štaba za mnoge predstavlja iznenađenje i bit će zanimljivo za vidjeti kako će se naći u svom prvom angažmanu u Premijer ligi, BiH.

Bruno Akrapović je rođen 26. septembra 1967. godine u Zenici. U igračkoj karijeri je između ostalih igrao za Čelik, Wolfsburg, Mainz.

Bogatu trenersku karijeri počeo je u Njemačkoj, a potom je samostalno vodio Val, Solin, Neretvanac, Europu, Skhendiju, Split, Lokomotiv Plovdiv, CSKA Sofiju, Al-Wehdu i Akritas.

Sa Lokomotivom je osvojio dva Kupa i Superkup Bugarske, sa Skhendijom je bio prvak Sj. Makedonije, a sa Europom je podigao trofej Superkupa Gibraltara.

Akrapović je vlasnik UEFA Pro licence, a zvanično će biti predstavljen u narednim danima kada će i početi pripreme sa ekipom za naredni dio sezone.

Akrapović će prozivku prvotimaca obaviti u srijedu i sigurno će biti zanimiljivo za vidjeti kako će se snaći u svom prvom trenerskom angažmanu u BiH.

Sigurno će morati dobro zasukati rukave pošto je Plavim neophodan šok za izlazak iz ozbiljne krize, odnosno morat će pronaći recept za bijeg iz opasne zone.

Proteklih dana Željezničar je bio u intenzivnoj potrazi za novim trenerom.

Na kraju je rukovodstvo kluba sa Grbavicem odlučilo da, mnogi će reći, priredi iznenađenje svojim navijačima.

“Bruni Akrapoviću želimo dobrodošlicu i mnogo sreće u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Mi smo Željini, Željo je naš”, naveli su iz FK Željezničar.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.