Prekinuta utakmica na Pecari nakon divljaštva domaćih navijača! Oba igrača su ležala na travi dok im nije ukazana pomoć…

Sramotne scene danas na Pecari, utakmicu je sudija Zoran Grbić prekinuo nakon što su dva fudbalera Sarajeva pogođena u glavu od strane domaćih navijača!

Idemo redom sa dešavanjima na širokobriješkom stadionu.

Utakmicu bolje otvara Sarajevo, dvije sjajne šanse nije iskoristio Dal Varešanović. Nakon toga domaći su uspostavili ravnotežu u sredini terena, ali pravih prilika, ako izuzemo neuspješne dalekometne pokušaje, nije bilo – piše scsport.ba.

Širokobriježani do pogotka dolaze u 52. minuti. Ikić je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa strane, dobro je skočio Bože Vukoja i poslao loptu glavom u mrežu bordo tima.

Blizu izjednačenja je Sarajevo bilo u 76. minuti, kada je Čataković sjajnim šutem sa tridesetak metara pogodio okvir gola domaćina.

Široki je udvostručio prednost u 81. minuti. Nakon ubačaja Rozića, Šećerović je blokirao udarac Ikića, ali na odbijenu loptu natrčao je Mujan i zatresao mrežu bordo tima.

I zatim su uslijedile ružne scene, ničim izazvana barbarska reakcija. Domaći navijači su predmetom pogodili Čatakovića, a nedugo zatim i Dupovca!

Oba igrača su ležala na travi dok im nije ukazana pomoć. Čataković je iznesen sa terena, dok se Dupovac pridigao.

Pravo divljaštvo na Pecari, na kraju je policija morala intervenisati.

Utakmicu je zatim prekinuo Grbić…

Široki Brijeg – Sarajevo 2:0 (Vukoja 52’, Mujan 81’)

Stadion Pecara. Glavni sudija: Zoran Grbić (Prijedor).

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Bosančić, Valinčić, Begić (Ćavar), Jurić, Blagaić (Rozić), Mujan, Vukoja, Lukić (Paponja), Ikić.

SARAJEVO: Dizdarević, Dupovac, Trako, Pidro (Islamović), Šabanović (Kobiljar), Đokanović (Šećerović), Oremuš, Kapić (Palić), Varešanović, Velkoski (Čataković), Bagarić.

Utakmica neće biti nastavljena

Utakmica u Širokom Brijegu, prekinuta u 88. minuti nakon divljaštva domaćih navijača koji su u glavu pogodila dva fudbalera Sarajeva, definitivno neće biti nastavljena.

Podsjetimo, sve se desilo u trenutku dok je Široki na Pecari vodio sa 2:0. Prvo su vandali s tribina pogodili u glavu Hamzu Čatakovića, a zatim i Amera Dupovca. Stoper Sarajeva se pridignuo nakon što mu je ukazana pomoć, dok je Čataković iznesen sa terena.

Zatim je sudija Zoran Grbić prekinuo utakmicu. Poslije kraćih konsultacija delegat i sudije su donijele odluku da se meč nastavi, ali igrači Sarajeva nisu željeli izaći na teren. Susret tako ipak nije nastavljen…

Sada nas evidentno očekuje “treće poluvrijeme”, odnosno odluka Nogometnog saveza BiH o načinu na koji će biti registrovana ova utakmica…

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.