Sarajevo vodi Torpedo u Konferencijskog ligi, sjajna atmosfera na Koševu!

Revanš utakmica drugog pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Torpeda iz Kutaisija (Gruzija) igra se s početkom u 21 sat, a domaći vode sa 1-0.

U 12. minuti ludnica na Koševu, Almedin Ziljkić dovodi bordo tim u vodstvo. Kyeremeh mu je ubacio, a Ziljkić na prvoj stativi pogađa za vodstvo Bordo tima.

U međuvremenu je Željezničar izborio plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige pobjedom nad Dinamo Minskom u Bakuu rezultatom 2:1, a svi se nadamo da će i Sarajevo učiniti isti uspjeh te da će BiH imati sva četiri predstavnika u drugim pretkolima evropskih takmičenja.

Problem za igrače oba tima bit će vremenski uvjeti pošto je u Sarajevu veoma toplo i u večernjim satima. Trenutna temperatura je 32 stepena, a teren je u fantastičnom stanju – javlja Klix.ba.

Glavni arbitar je Moldavac Ion Orlic, sa svojom ekipom, također iz Moldavije, a čine je Denis Oala, Anatolie Basiul i četvrti sudija Igor Bosca.

“Sigurno nas čeka neizvjesna utakmica sa jako dobrim protivnikom koji ima mnogo iskustva, organizaciju igre i jako dobre pojedinice. Međutim, mi smo pokazali da se možemo da se nosimo s takvim ekipama”, rekao je trener Sarajeva Mirza Varešanović u jučerašnjoj najavi utakmice.

Trener Bordo tima Mirza Varešanović napravio je nekoliko promjena pa je tako zamijenio golmane, ali i uvrstio u prvi sastav iskusnog stopera Marina Aničića.

FK Sarajevo: Šahinović, Duraković, Jelić Balta, Zeljković, Aničić, Beganović, Vrančić, Varešanović, Kyeremeh, Ziljkić i Oliveira.

Na klupi su: Šutković, Rogić, Trako, Čataković, Guliashvili, Viveros, Šerbečić, Radović, Avramovski, Ikić, Buljubašić i Mustafić.

Torpedo Kutaisi: Kljajić, Shergeiashvili, Nadaraia, Sandokhadze, Monteiro, Kobuladze, Gigauri, Akbari, Bugridze, Arabidze i Pantsulaia.
Na klupi su: Goshadze, Goglichidze, Chichinadze, Haydary, Manjgaladze, Neto, Chachua, Mzhavanadze, David i Caballero.

Prva utakmica u Gruziji završena je rezultatom 2:2, a Bordo tim je posebno u prvom poluvremenu te utakmice pokazao da je kvalitetniji tim od Gruzijaca.

Međutim, to treba opravdati i na terenu, a svi se nadaju da će to biti upravo danas u revanšu te da će se izboriti drugo pretkolo Konferencijske lige.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.