Sarajevo nakon penala nesretno ispalo od Torpeda i oprostilo se od Evrope

Fudbaleri Sarajeva večeras su pred svojim navijačima doživjeli šokantnu eliminaciju od gruzijskog Torpeda nakon jedanaesteraca (2:4) i na taj su se način oprostili od Evrope.

Meč je odigran u sjajnoj atmosferi, a više od 20 hiljada svjedoka na stadionu Asim Ferhatović Hase vidjelo je dosta otvorenu utakmicu sa obje strane – piše Klix.ba.

Trener Sarajeva Mirza Vašešanović je u odnosu na prvi meč odigran u Gruziji u početnoj postavi napravio četiri promjene, uključujući i onu na golu.

Šansu od prve minute dao je mladom golmanu Šahinoviću ispred Rogića koji očigledno nije zadovoljio na debiju prije sedam dana.

Gruzijci su ofanzivno ušli u meč i imali dvije velike prilike u razmaku od svega minut. Prvo je udarac Arabidze izblokirao Aničić, da bi Gigouri šutirao glavom iz dobre pozicije ravno u čuvara mreže domaćih Šahinovića.

I kako to u nogometu obično biva, kada jedan tim ne iskoristi svoje šanse, uslijedi kazna. Koševo je proključalo u 12. minuti kada je Ziljkić iz teške pozicije loptu ubacio u gol nakon ubačaja Kyeremeha.

Nakon gola Bordo ekipe napadi Torpeda su splasnuli i Sarajevo je uspostavilo ravnotežu na terenu, te do kraja prvog dijela opasno zaprijetilo u posljednjoj minuti.

Udarac Renana Oliveire je izblokiran, a onda su Kyeremeh i Ziljkić zamijenili uloge kod vodećeg gola. Ovaj prvi je šutirao glavom, ali lopta odlazi za koji centimetar pored stative.

I u su nastavku igrači jednog i drugog tima prikazali otvorenu igru, gol je visio u vazduhu.

Torpedo u 64. minuti ne koristi najbolju priliku na ovoj utakmici. Shergelashvili je prošao sam po lijevoj strani i izašao na golmana, te loptu poslao malo pored stative.

Tri minute kasnije Sarajevo uzvraća i trese prečku i to nakon udarca sa distance u režiji večeras sjajnog Vrančića. Svoju sreću je potom okušao i Oliveira, no pogotka ni tada nije bilo.

Igrala se sudijska nadoknada vremena kada je Sarajevo trebalo privesti susret kraju, ali onda je uslijedio šok za sve na koševskom stadionu.

Gigauri je u gužvi nakon jednog centaršuta sa lijeve strane matirao Šahinovića koji je ostao ukopan u mjestu i susret je tako otišao u produžetke.

U dodatnim minutama ekipe su se malo povukle, pa nekih značajnijih prilika kao u regularnom dijelu utakmice nije bilo.

U prvom produžetku nije se desilo apsolutno ništa vrijedno pomena, da bi u drugom bio viđen nevjerovatan promašaj u režiji Kyeremeha.

Igrač iz Gane je izašao sam ispred golmana Kljajića, ali nije bio dovoljno precizan i propala je velika šansa za bh. predstavnika.

Uslijedili su jedanaesterci u kojima je gruzijski tim sa 4:2 prošao dalje. 1. pretkolo Konferencijske lige

FK Sarajevo – Torpedo Kutaisi 1:1 pen. 2:4 (Ziljkić 12’ / Griguri 90+’)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.