Kakav šok za Plave na kraju meča u Evropi: Željezničar u grotlu Grbavice u sudijskoj nadoknadi ostao bez pobjede protiv Neftcija

Fudbaleri Željezničara remizirali su na Grbavici protiv ekipe Neftcija rezultatom 2:2 u susretu 2. pretkola Konferencijske lige, te će odlukao prolazu pasti u revanšu u Bakku za sedam dana.

U izvanrednoj atmosferi na Grbavici pred oko 13.000 gledalaca, Plavi su imali prednost sve do samog finiša, ali ostali su bez velike pobjede.

Prvi su prijetili gosti u 10. minuti. Saief je napravio prodor po desnoj strani, a onda se namjestio na lijevu nogu i šutirao, lopta je otišla pored gola.

Samo četiri minute kasnije, Grbavica je eksplodirala. Mekić je driblingom po lijevoj strani izbacio dvojicu nogometaša, a onda divno centrirao za Haračića koji je pogodio glavom za vodstvo Plavih 1:0 – prenosi Klix.

Nakon toga igralo se s dosta prekida na obje strane, a u 32. minuti Amoah je pokušao iz okreta, ali je Yuri reagovao i izblokirao pokušaj.

Finiš poluvremena donio je pravu dramu. U 44. minuti Neftci je poravnao nakon gola autogola Kosorića. Nakon greške Drine, kapiten Željezničara je u pokušaju da spasi gol zatresao vlastitu mrežu.

Uslijedilo je osam minuta sudijske nadokande, a u petoj je Ozobić prošao po desnoj strani, pobjegao čuvarima i iz trka šutirao tik pored stative gola Željezničara.

I kada se činilo da će do poluvremena ostati 1:1, fantastičan pogodak Amoaha u desetoj minuti sudijske nadokande podigao je ponovo Grbavicu na noge. Odigrali su domaći sjajnu akciju u kojoj su učestvovali Haračić i Krpić, a Amoah je potom driblingom bacio na pod čuvara te onda sjajno pogodio mrežu gostiju za 2:1.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom šansom za goste. Pogriješio je golman Mulalić nakon čega je dosuđen indirekt, ali čuvar mreže Plavih se iskupio sjajnom intervencijom nakon što je zaustavio silvit udarac sa pet metara.

Na drugoj strani u 49. minuti Krpić je uzeo loptu golmanu Brkiću, obišao ga, ali iskosa je šutirao nakon čega je njegov udarac izblokiran.

Gosti su do kraja napadali, ali sjajno je branio golman Želje Ajdin Mulalić. U 62. minuti Lebon je bio sam na pet metara, ali je ispred njega utrčao golman Plavih i odbranio udarac.

Deset minuta kasnije Mulalić je istrčao pred Ozobića, koji je sam bio pred njim i sjajnom reakcijom još jednom je spasio svoj tim.

Ipak, u 95. minuti Neftci je poravnao izvanrednim golom Hadžijeva koji je iz voleja pogodio same rašlje za konačnih 2:2.

Uzvratni susret će biti odigran za sedam dana kada će Željezničar gostovati u azerbejdžanskom Bakuu, a pobjednik ovog dvomeča u 3. pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv boljeg iz duela između Bešiktaša i Tirane (3:1).

Rezultat i strijelci:

Željezničar – Neftci 2:2 (Haračić 14’ , Amoah 45+10'/ Kosorić a.g. 44’, Hadžijev 90+5’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.