Prava borba i remi protiv austrijskog LASK-a: Zrinjski u grupnoj fazi Konferencijske lige!

Ekipa Zrinjskog odigrala je neriješeno u Mostaru protiv LASK-a a to znači da nisu uspjeli izboriti grupnu fazu Evropske lige. Tamo ide LASK, a Zrinjski će igrati grupnu fazu Konferencijske lige. Konačan rezultat utakmice bio je 1:1.

Naravno, Zrinjski je napravio historijski uspjeh za bh. fudbal, ali bili su na večerašnjoj utakmici jako blizu pobjede protiv LASK-a.

Prva prilika zabilježena je u 7. minuti. Gosti su pogriješili, Tičinović je centrirao, ali Bilbija šutira glavom pored gola.

Gosti su prvu priliku imali u 18. minuti. Sjajnu priliku sa nekoliko metara upropastio je Flecker.

Renner sjajno šutira u 26. minuti, ali dobro to brani golman Zrinjskog Marić i rezultat ostaje 0:0.

Ćuže je u 32. minuti šutirao malo pred gola, a odmah je živnula i domaća publika na tribinama stadiona u Mostaru – javlja Sportsport.ba.

A, onda iz ničega penal za Zrinjski. Igrala se 35. minuta, kada je odbrana LASK-a pogriješila, a golman gostiju ruši Ćužea i sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođać bio je Nemanja Bilbija za vodstvo Zrinjskog.

Drugo poluvrijeme krenulo je prilikom za Zrinjski. Ćuže je pokušao da predribla golmana gostiju u 48. minuti, ali mu to nije pošlo za rukom.

Kazna je stigla u 53. minuti. Jovičić je sjajno šutirao sa dvadesetak metara i postigao je prelijep pogodak.

Novi zicer Zrinjski je imao u 66. minuti kada je Tičinović sjajno ubacio, a Bilbija sa dva metra nije uspio zahvatiti loptu.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su gosti na kraju ostvarili prolaz dalje, a Zrinjski će se morati zadovoljiti nastupom u Konferencijskoj ligi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.