Velika golijada u Premijer ligi BiH: U okršaju Posušja i Željezničara “palo” čak pet golova…

Nogometaši Posušja pobijedili su Željezničar rezultatom 3:2 u okviru 24. kola m:tel Premijer lige. U fenomenalnom i vrlo uzbudljivom meču obje ekipe su mogle do pobjede, a Posušaci su na kraju zasluženo slavili.

Prvo poluvrijeme proteklo je u nešto boljoj igri Posušja koje je imalo dvije velike šanse na samom otvaranju susreta.

U 9. minuti Štilić je izgubio loptu, ali je na kraju Cocalić spasio čistu šansu u kojoj je bio Leko. Uklizao je i izblokirao domaćeg nogometaša koji je bio u mat poziciji.

Samo četiti minute kasnije golman Željezničara je napravio veliku grešku kada je istrčao u prazno. Ostao je prazan gol Plavih, ali je na kraju golman gostiju ispravio grešku i odbranio udarac Vukoje koji je bio u velikoj prilici.

Željo je mogao kazniti promašaje Posušaka u 28. minuti. Nakon jedne akcije Lauš je nespretno zahvatio loptu i zamalo je postigao neobičan autogol, ali je lopta prohujala pored gola.

Potom je na drugoj strani prijetio Maglica, ali Bender je odbranio. Konačno, u 30. minuti Plavi su propustili najbolju šansu. Bekrić je bio sam ispred golmana Posušja, ali je pokušao driblati i osujetio ga je golman Posušaka Horkaš – piše Klix.

Drugo poluvrijeme počelo je šansom za goste. Hodžić je izašao sam na Horkaša, koji je bio daleko od svog gola, ali golman Posušja je nekako zaustavio njegov pokušaj.
I onda u 57. minuti Posušje je došlo do vodstva. Lauš je izveo korner, a najviše je skočio Krišto i glavom je matirao Bendera za 1:0. Slavlje domaćih se nije ni stišalo, a već je bilo 1:1.

Samo dvije minute kasnije Kosorić je nakon kornera došao do lopte prije golmana Horkaša i izjednačio je rezultat.

To nije bio kraj uzbuđenjima u nastavku, jer je u 63. minuti dosuđen penal za Posušje. Štilić je srušio Begića, a sudija Gigović je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo iskusni Barišić, ali je pogodio samo vanjski dio lijeve stative.

Posušaci se nisu predavali te su u 71. minuti ipak došli donovog vodsstva. Ramović je počeo akciju, uposlivši Vukoju, a ovaj je na drugoj stativi pronašao usamljenog Serdarušića kojem nije bilo teško da iz blizine pogodi za 2:1.

Posušje je moglo ovjeriti pobjedu u 78. minuti kada je Begić bio sam pred golom Plavih, ali je pogodio stativu nakon čega je uslijedila kazna.

Poslije novog kornera u 83. minuti Štilić je udarcem s desetak metara izjednačio na 2:2, ali samo što se krenulo s centra tim sa Mokrog Doca je ponovo poveo.

Bila je to fenomenalna i rijetko viđena akcija na našim terenima koju je prekrasnim udarcem u gol pretvorio Serdarušić za konačnih 3:2.

Željezničar će u narednom kolu dočekati Leotar, dok će Posušje gostovati Širokom Brijegu.

Rezultat i strijelci:

Posušje – Željezničar 3:2 (Krišto 57’, Serdarušić 71’, 84’ / Kosorić 59’, Štilić 83

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.