in , ,

Feraget: “Nikad se nije desilo da jedan postupak traje pet i po godina, a da već imamo potvrđenu optužnicu u drugom postupku”

Nakon presude oglasio se Ifet Feraget

Nakon presude oglasio se Ifet Feraget.

Vrhovni sud FBiH je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su bili optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.

Osim Seferovića, izricanju presude su prisustvovali Dženanov otac Muriz, njegova sestra Arijana i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Memićeva porodica odranije tvrdi da Seferovići nisu krivi za Dženanovu smrt te da su optuženi kako bi se sakrile stvarne ubice.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je da se bori za demokratsku državu i da mu nije jasno zašto je Vrhovni sud Federacije ranije ukinio oslobođajuću presudu Kantonalnog suda Sarajevo kada je objavio da nema dokaza da su Seferovići krivi.

“Nikad se nije desilo da jedan postupak traje pet i po godina, a da već imamo potvrđenu optužnicu u drugom postupku. Mi smo dokazali da je pravda uporna ali dostižna i ova borba će se nastaviti. Hvala svima. Idemo dalje – rekao je Feraget.

Podsjetimo, u međuvremenu je državno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog navodnih nezakonitosti u istrazi stradanja Dženana Memića. Optužnica je potvrđena protiv Alise Ramić, djevojački Mutap, koja je bila sa Dženanom u noći kada je stradao, njenog oca Zijada, pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, Hasana Dupovca i Josipa Barića te recepcionera ilidžanskog hotela Crystal Muamera Ožegovića, koji je radio u noći kada je mladić stradao.

Ćamil Duraković žestoko poručio: “Postavljanje plakata s likom zločinca Mladića posljednji je trzaj necivilizacijskog ponašanja”

Muriz Memić nakon presude Seferovićima otvoreno poručio: “Od danas je saobraćajna nesreća završena priča!”