in ,

Feraget se oglasio nakon prijetnje smrću Memiću: “Rekao sam mu da istog momenta sve prijavi policiji”

Ifet Feraget reagovao nakon prijetnji Memiću

Ifet Feraget se oglasio nakon prijetnje smrću Murizu Memiću.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget rekao je kako su prijetnje smrću koje su upućene ocu stradalog Dženana Memića Murizu Memiću izazvale uznemirenje građana te da on sutra očekuje reakciju Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Na neki način ovo su reakcije povodom posljednjih dešavanja u slučaju Dženan Memić. Radi se o vrlo ozbiljnoj prijetnji da će se napasti na život Muriza Memića i ja sam zbog toga i rekao Murizu da istog momenta sve prijavi policiji a policija će dalje preusmjeriti Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, koje je nadležno“, kazao je za N1 Feraget.

Potcrtao je i da su prijetnje izazvale veliko uznemirenje građana, tako da on već sutra očekuje odgovarajuće reagovanje Kantonalnog tužilaštva KS.

Feraget je naglasio i da se pritvor može odrediti i u situaciji kada neko prijeti na ovako ozbiljan način.

“Jer postoji opasnost da će izvršiti to krivično djelo za koje prijeti, a osim toga, ovdje već postoji i prijetnja narušavanja javnog reda, tako da očekujem adekvatnu reakciju Kantonalnog tužilaštva KS sutra u toku dana“, naglasio je advokat porodice Memić.

Podsjetimo, ocu stradalog Dženana Memića Murizu Memiću upućene su danas prijetnje smrću što je prijavljeno i Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Muriz Memić je obavijestio Operativni centar MUP-a KS da je dobio prijetnje te u vezi sa istim je upućen u nadležnu organizacionu jedinicu da podnese prijavu u vezi toga. Policijski službenici će postupati po navedenoj prijavi“, rečeno je iz Operativnog centra MUP-a KS.

Informaciju o prijetnjama smrću Murizu Memiću je objavila i grupa Pravda za Dženana Memića.

“Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli“, saopćeno je iz Pravde za Dženana Memića.

Kako su naveli, Muriz Memić je dobio prijetnje ubistvom, od kako su istakli, njima poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj.

Pjesma Balaševića prvi put otpjevana u Zvezdama Granda: Mahir Mulalić žiri doveo do “totalnog ushićenja”

Mijatović žestoko nakon uvreda Jokiću: Sve dok su srpski junaci pjevaljke i kriminalci nema nam naprijed