Fudbalski savez Ukrajine zatražio reakciju FIFA-e i UEFA-e, dopis stigao i na adresu NS BiH

Fudbalske savez Ukrajine oglasio se saopćenjem za javnost nakon što je potvrđeno zakazivanje prijateljske utakmice između reprezentacija Rusije i Bosne i Hercegovine.

Informacija o prijateljskoj utakmici reprezentacija Rusije i BiH izazvala je reakcije u cijelom svijetu.

Posebno je to pogodilo Ukrajince koji su putem društvenih mreža pozivali na otkazivanje sporne utakmice.

Sada je stigao i zvanični dopis na adresu Nogometnog saveza BiH. Reagovao je Ukrajinski nogometni savez koji je pisao UEFA-i, FIFA-i i NS BiH.

“Nogometni savez Ukrajine se usprotivio održavanju nogometne utakmice protiv zemlje agresora”, stoji u naslovu objave na zvaničnoj stranici saveza.

Ukrajinski nogometni savez poslao je apel FIFA-i i UEFA-i da spriječi održavanje utakmice između Rusije i BiH koja je zakazana za 19. novembar na Gazprom Areni u Sankt Peterburgu.

Također, Nogometni savez Ukrajine poslao je pismo Nogometnom savezu BiH u kojem je obrazložio zbog čega se ne bi trebala igrati utakmica.

“Podsjetimo, zbog vojne agresije Rusije na Ukrajinu sve ruske reprezentacije suspendovane su iz nastupa u svim međunarodnim službenim takmičenjima FIFA-e i UEFA-e.

U takvoj situaciji odluka Nogometnog saveza BiH izgleda kao da je usmjerena kako bi pružila podršku vojnim akcijama Rusije u Ukrajini i nastavku rata.

Molim vas da preispitate odluku koja šteti imidžu vaše zemlje i odnosima između naših saveza”, naglašava se u pismu upućenom Nogometnom savezu BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.