UEFA najavila žrijeb, Bosna i Hercegovina u nikad boljoj poziciji!

UEFA je odredila jakosne skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu i reprezentacije BiH se nalazi u odličnoj poziciji.

Ukupno 36 reprezentacija će biti podijeljeno u 12 grupa od po tri reprezentacije, a igrat će se klasična grupna faza sa domaćim i gostujućim utakmicama.

U elitnu rundu kvalifikacija će se plasirati 12 pobjednika grupa i četiri najbolja drugoplasirana, dok preostalih osam drugoplasiranih ide u baraž.

Futsal reprezentacija BiH se nalazi u drugoj jakosnoj skupini te obzirom na formu i rezultate ima puno pravo da se nada i elitnoj te ujedno posljednjoj rundi kvalifikacija.

Jakosna skupina 1: Portugal (branitelj), Španija, Kazahstan, Hrvatska, Srbija, Azerbejdžan, Ukrajina, Italija, Češka, Gruzija, Finska, Slovačka.

Jakosna skupina 2: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Poljska, Rumunija, Holandija, Bjelorusija, Mađarska, Francuska, Belgija, Latvija, Sjeverna Makedonija, Moldavija.

Jakosna skupina 3: Crna Gora, Kosovo, Norveška, Danska, Švedska, Armenija, Njemačka, Grčka, Izrael, Kipar, Litvanija, Austrija.

Četiri su prozora za utakmice. I to u septembru, oktobru i novembru 2022. te martu 2023. godine.

Žrijeb play-offa za elitnu rundu će biti obavljen 10. marta, a baraž će se igrati 10. i 19. aprila 2023. godine.

Grupna faza elitne runde će biti kompletirana do decembra 2023. godine. Domaćin Svjetskog prvenstva koje se održava 2024. godine će biti naknadno određen – javlja sportsport.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.