Genijalni bh. meteorolog Nedim Sladić u novom životnom poglavlju: Roditeljska ljubav kao najveća podrška

Nedim Sladić, genijalni mladi meteorolog Nove BH zvanično je krenuo put Velike Britanije i sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu uz roditeljsku ljubav napustio svoju Bosnu i Hercegovinu.

Sladić će, podsjećamo studirati meterogiju u Londonu odnosno dobitnik je Chevening stipendije. Kao najveća Sladićeva podrška su njegovi roditelji koji su ga i ispratili u nove izazove.

“S Božijom pomoći i roditeljskim blagoslovom u novu i ako Bog da uspješnu priču”, napisao je Sladić.

Njegove kolege sa Nove BH su ga ranije emotivno ispratile u nove izazove koje ga očekuju.

Nedim Sladić je odrastao u sarajevskom naselju Dobrinja gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje te je ranije detaljno govorio o putovanjima i onome što ga čini sretnim.

Podsjetimo, genijalni bh. meteorolog Nedim Sladić objavio je nedavno lijepu vijest, da je postao dobitnik Chevening stipendije, za koju je izabran među desetinama hiljada kandidata.

Ovo je, ujedno, i jedna od najprestižnijih stipendija na svijetu, kako je naveo Sladić.

“Trebalo je puno vremena, nerviranja, ali na kraju vrijedilo je. Mogu sada ponosno reći – uspio sam! Hvala Bogu, od Njega je ova milost i nagrada!

Uz Božiju pomoć i sav trud ću ako Bog da i ostvariti svoj dječački san – postati mr. sci u oblasti meteorologije i klimatologije.

Osim što ću pamtiti vjerovatno najtopliji juni ikada u mom gradu od početka mjerenja, na dan 24.06.2022. koji utiskujem zlatnim slovima, izabran sam među desetinama hiljada kandidata za jednu od najprestižnijih stipendija na svijetu

– Chevening stipendiju koju dodjeljuje Vlada Velike Britanije, a koju svake godine dobijaju učesnici iz oko 160 zemalja svijeta i koju u prosjeku svega oko 3-5 posto aplikanata uspije dobiti”, naveo je tada između ostalog Sladić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.