Genijalni bh. meterolog Nedim Sladić objavio veoma radosne vijesti: “Neka i dalje bude nezvanično…”

U gradovima Bosne i Hercegovine jutros je pao snijeg, a u drugima kiša, te su nas dočekale znatno niže temperature nego one u kojima smo uživali prethodnih dana.

Bh. meterolog Nedim Sladić oglasio se putem Facebooka i saopćio lijepe vijesti – malo strpljenja i uskoro bi mogli svi “doći na svoje”.

“Neka i dalje bude nezvanično, no sve više na skupovnim i numeričkim prognozama ovih dana pratim trend osjetnijeg porasta temperatura zraka koji bi startao od drugog dana idućeg vikenda, kao posljedica jačanja termobaričkog grebena uvjetovan produbljivanjem visinske doline nad sjeverom Afrike, pa bi u naše krajeve pritjecao osjetno topliji zrak sa sjevera Afrike s kojim bismo naglo iz jakni mogli preći u kratke rukave.

Početkom iduće sedmice (sedmice iza ove što dolazi) izgledne su tako natprosječno visoke temperature zraka, naročito na sjeveru Bosne, gdje su izgledne čak i prve tridesetice u 2022. godini.

Temperature zraka, prema trenutno dostupnim prognoznim modelima, oko 12.04. kretale bi se između 24 i 30 °C.

Jedna takva solucija vidljiva je i na numeričkom modelu ICON i ECMWF. Narednih dana pratit ćemo dalji razvoj situacije”, napisao je Sladić

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.