Genijalni mladi meteorolog Nedim Sladić najavljuje veliki preokret

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme.

Međutim, meteorolog Nedim Sladić tvrdi da vedro i toplo vrijeme neće potrajati.

“Ne znam zašto, ali kad na sinoptičkoj karti ugledam anticiklonu koja se sa sjevera spušta prema našim područjima sjetim se rada doc. dr Dražena Poje i njegovih tipova vremena na teritoriji bivše Jugoslavije (ruku na srce, sjetim ih se vrlo, vrlo često jer umnogo neke stvari olakšavaju) pa je tako šteta ne spomenuti ga.

Pa i ovog ne tako učestalog za naše područje – V4, uz daljnji pritjecaj toplog zraka, a prvi nagovještaj ovakvog tipa je slabljenje anticiklone, i, pogađate – približavanje nekakvog poremećaja.

A da, subota ljetne temperature i dosta sunca, malo tek manje vedrine nego u petak zbog visokih prozirnih oblaka.

U subotu krajem dana i prema večeri na sjeveru prodire vlaga od hladnog fronta (eto spomenutog poremećaja) po visini koja donosi razvoj oblačnosti i pljuskove sa grmljavinom.

A ne isključuju se i lokalne grmljavinske nepogode praćene prolazno jakim varijabilnim vjetrom te sugradicom/gradom, napisao je Sladić na Facebooku.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne u Bosni postepene porast naoblake. Krajem dana i tokom noći na sjeveru i sjeveroistoku Bosne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 26 do 32 °C”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.