Genijalni mladi meteorolog Nedim Sladić upozorava: “Izgleda da nas ovo nažalost neće mimoići”

Genijalni mladi meteorolog Nedim Sladić na svom Facebook profilu objavio je najavu prognoze za april.

Sunčano i toplo vrijeme neće potrajati, uskoro nas, sudeći prema najavama ponovo očekuje hladna fronta.

– E pa… još koji dan da se iskristališe, ali izgleda da nas ovo nažalost neće mimoići. Nakon ovog toplog februara, i svih natprosječno toplih od 2014. godine, sve se opravdanije i više bojim kasnih prodora hladnoće u aprilu te aprilskih mrazeva – napisao je Sladić na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Sladić je nedavno govoreći na N1 o vremenskoj prognozi za april, kazao je kako se može očekivati još mraza na području centralne i istočne Bosne, ali ne dugotrajno.

Predviđanja Federalnog hidrometeorološkog zavoda

U ponedjeljak, 28.03.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U utorak, 29.03.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U srijedu, 30.03.2022., u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će u drugom dijelu dana usloviti kišu uglavnom na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne prolazno je moguća slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, u drugoj polovini dana povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.