Genijalni Nedim Sladić objavom obradovao građane: “Ne čini jedna lasta proljeće…”

Genijalni bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić redovno izvještava o vremenskim prilikama u BiH, pa je tako ovaj put kazao kakvo vrijeme nas čeka krajem aprila.

“Ne čini jedna lasta proljeće, u ovom slučaju podudarnost sa aprilom 2012. i 2021. godine, ali ih je nešto više nego inače u zadnje vrijeme.

Zbog toga bih ciljao na osjetniji porast temperatura krajem mjeseca, što i ensemble produkti podržavaju”, napisao je Sladić na svom FB profilu.

Ranije je napisao da nas ovih dana očekuju ugodne temperature i sunčano vrijeme.

Podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda

U petak, 15.04.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu u noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U subotu, 16.04.2022., u Bosni oblačno, većinom sa slabom kišom. U Hercegovini djelomično vedro, lokalno sa pljuskom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U nedjelju, 17.04.2022., u Bosni pretežno oblačno. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom u jutarnjim satima. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.