Glumački bard Izudin Bajrović javno i brutalno poklopio Sanju Vlaisavljević: “Ako je sav problem Sarajeva u čvarcima, riješit ćemo ga

Nakon što je jučer N1 odlučio ugostiti Sanju Vlaisavljević, na Facebooku se oglasio glumac Izudin Bajrović. Kaže da je pokušao odgledati priču do kraja, ali nije uspio.

– Draga Sanja, Sanjice, da li iko u Zagrebu (za koji radiš) ili u Grudama (koje više puta spominješ) zna kada je Ramazanski ili Kurban-bajram? Ne zna, da ti ja kažem, osim onih malo muslimana koji žive u Zagrebu.

Svaki Sarajlija zna kada je i jedan i drugi Božić, kada su Vaskrsi, Uskrsi, srpska nova godina i svaki Sarajlija poštuje to. Svi čestitamo svima sve. U Sarajevu nema puno restorana koji nude svinjetinu, istina, mala je potražnja (a i ja ne bih jeo u restoranu koji nudi svinjetinu, jer se može desiti da istim nožem režu meso, na istom ulju, ili masti peku meso, to je moje pravo), ali u tržnim centrima imaju odjeli sa svinjskim asortimanom, iako Vi tvrdite da su negdje u ćošku.

Da Vam kažem, često boravim u Hrvatskoj i uglavnom se gladan vratim, jer tamo je vrlo teško naći restoran u kom se može pojesti nešto što nije svinjetina. Znate, u Berlinu, Amsterdamu, itd, multietničkim gradovima, postoje na svakom ćošku halal restorani, vi u HZHB niste dobacili dotle, vi ne nudite teletinu, govedinu, janjetinu.

Do Vas je, draga moja predsjednice UO NP Sarajevo, a onda sve dalje poslije toga. Ako je sav problem Sarajeva u čvarcima, riješit ćemo ga. Evo, ja ću zamoliti najstariju aščinicu u Sarajevu, Hadžibajrića, da za Vas u posebnoj šerpi spreme svinjsku krzatmu, pa jedite do mile volje. Dedo Mraz će i dalje dolaziti našoj djeci, a i rasvjete će biti. A ti, draga Sanja, mijenjaj svoja načela i poglede kako hoćeš, važno je ko više plati – naveo je Bajrović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.