Granična policija BiH uhapsila sedam osoba, objavljeni su detalji hapšenja

Pripadnici Granične policije uhapsili su u prethodnih nekoliko dana sedam osoba koje su tražili sudovi i policija u BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Višegrad, 18. maja 2023. godine, uhapsili su S.M. (1978.), državljanina Republike Srbije.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a za njim je raspisalo potragu zbog krivičnog djela ubistvo.

Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predat službenicima MUP-a RS-a.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Vardište uhapsili M.B. (1984.).

Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela utaja. Državljanin BiH u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 17. maja 2023., uhapsili su M.DŽ. (1979.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova KS raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela teška krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a KS.

Istoga dana, službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška uhapsili državljanku BiH, R.H. (1994.). Utvrđeno je da je potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela krađa. Predata je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Prethodno, 14. maja 2023., pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška uhapsili M.M (1970.) jer ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela razbojnička krađa. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 16. maja 2023., uhapsili su D.D. (1966.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 13. maja 2023., uhapsili su Z.V. (1962.) jer je utvrđeno da je MUP KS raspisao potragu za njim zbog krivičnih djela laka tjelesna ozljeda i izazivanje opće opasnosti.

Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brod i predat službenicima MUP-a KS.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.