Hrvatski predsjednik Zoran Milanović se obratio okupljenim u Jajcu: “Toga me je stid, kada za vas Hrvatice i Hrvate BiH tražimo običnu milostinju”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas prisustvuje u Jajcu na obilježavanja 27. godišnjice oslobođenja tog grada.

Prisutnima se obratio govorivši o oslobađanju Jajca, Dejtonu, Hrvatima u BiH, te Izbornom zakonu.

“Mi i vi moramo sve vrijeme zdravim argumentima tumačiti i objašnjavati zašto je ova cijela hrvatska priča epopeja sa elementima tragedije poštena i ispravna i zašto smo na pravoj strani povijesti.

Ta zahvalnost je nešto što ne vidimo i to je ono što smeta i boli i iritira, i to je ono na čemu ćemo ustrajati, u dokazivanju da smo napravili pravu stvar”, istaknuo je hrvatski predsjednik.

Kazao je i da je njegovo poštovanje prema BiH ljudski i politički cilj već barem 20 godina.

“BiH, blokadu Sarajeva, i druge velike stvari u ratu 1995. godine nisu postigli ni američki, ni britanski, ni francuski bombarderi, nego čizme na terenu i krv hrvatskih vojnika.

To moramo stalno ponavljati, kada za vas Hrvatice i Hrvate BiH tražimo običnu milostinju, i toga me je stid. Tražimo toliko malo da me je stid to ponavljati”, rekao je Milanović – prenosi N1.

Naveo je i da Hrvati u BiH nisu manjina, ali se svode na manjinu, te to uporedio sa manjinama u Hrvatskoj.

“Manjine u Hrvatskoj imaju svog predstavnika u Saboru. Cinizam rastužuje, ako svi govore o ukidanju Dejtonskog sporazuma, ja kao predstavnik Hrvatske mogu reći da to Hrvatska neće nikada podržati, nego će se boriti protiv toga.

BiH bez ravnopravnih Hrvata, Bošnjaka i Srba, nema. To nekima nije jasno”, kazao je dodavši: “Ovdje se mi još malo nešto pitamo. Živjeli Hrvati BiH”.

Podsjetimo, Milanović se danas nalazi na obilježavanju 27. godišnjice vojne akcije “Maestral” u kojoj je oslobođeno Jajce nakon trogodišnje okupacije.

Pogledajte šta je poručio Milanović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.